Menu

Koppensnellen De Graafschap-Ajax 1-3

Ajax sluipt naar de top

DOETINCHEM - De eerste misstap in 2001 werd door Ajax razendsnel goedgemaakt tegen De Graafschap. Na de dramatische uitschakeling in de Amstel Cup door Vitesse zagen de Arnhemmers Ajax gisteren in het kielzog komen in de KPN Eredivisie.

Hoewel Co Adriaanse liever vierde dan derde wordt, gaan zijn spelers voor het hoogst haalbare. En dus gaf z'n ploeg na het verlies van Vitesse tegen NAC vol gas tegen De Graafschap. Met een 3-1 overwinning en drie punten is het verschil met Vitesse geminimaliseerd tot één punt en lonkt de voorronde van de Champions League nadrukkelijk

De Telegraaf Ploeterend naar de zege

Door Christiaan Ruesink

Doetinchem - Het duurde even, maar na een tijdje voelde Ajax zich gisteren thuis op de Vijverberg in Doetinchem. Op een veld dat bijna net zo slecht was als dat in de Arena. Mede daardoor was het ploeteren tegen De Graafschap.

Het duel eindigde uiteindelijk in een belangrijke 3-1-zege voor Ajax, dat daarmee de kloof met de nummer drie in de competitie (Vitesse) verkleinde tot één punt.

Algemeen Dagblad Machteloos Graafschap legt Ajax geen strobreed in de weg

Door Paul Onkenhout

De bittere koude ten spijt voelde Ajax zich gisteravond op zijn gemak op de Vijverberg, in het stadion van de Superboeren waar geen koe te bekennen te was en, óók zeer plezierig, het veld redelijk bespeelbaar was. Nog fijner was het voor de wispelturige Amsterdammers dat De Graafschap hen geen strobreed in de weg legde.

Ajax vervolgde het seizoen na de winterpauze met een betekenisloze triomf - als althans de betekenisvolle bekernederlaag tegen Vitesse in Amsterdam buiten beschouwing wordt gelaten. Van een overtuigende overmeestering was in de Achterhoek geen sprake, wel van de derde triomf in een uitwedstrijd (1-3).

De Volkskrant