Menu

Koppensnellen Den Bosch - Ajax (0-5)

Ajax had zondagmiddag in stadion De Vliert geen kind aan FC Den Bosch. Onder andere door twee goals van Rafael van der Vaart liepen de Amsterdammers uit naar een eenvoudige 5-0 overwinning. Wat de aanwezige sportjournalisten schreven over het duel lees je hier.

AD: Verdwaald in de Vliert
Door Sjoerd Mossou

In het duel met FC Den Bosch was de worsteling van Sonck zichtbaar voor alle 7.023 toeschouwers, maar doorslaggevend was dat probleem gistermiddag niet voor Ajax. Daarvoor was de tegenstand te zwak. De thuisclub was poeslief voor de Amsterdammers, zodat de landskampioen ontspannen aan het zelfvertrouwen kon werken. De enige Ajacied die vol twijfels van het veld afstapte, was Wesley Sonck..

Lees meer >>

AD: FC Den Bosch vergeet te vechten

Het contrast met vorige week was schril. Het team van FC Den Bosch is van vergelijkbaar niveau als ADO Den Haag, maar de Brabantse ploeg was in eigen huis wél volstrekt kansloos tegen Ajax: 0-5.

Dat lag niet slechts aan de vorm van de Amsterdammers. ADO Den Haag bestreed de landskampioen met fysiek spel, FC Den Bosch koos gistermiddag voor voetbal. Trainer Henk Wisman liet zijn ploeg met drie spitsen spelen en posteerde een middenveld waar je geen enkele oorlog mee wint.

Lees meer>>

Volkskrant: Weelderige score geen afspiegeling krachtsverschil
Van onze verslaggever Poul Annema

Spreekkoren bleven, gelukkig, achterwege bij FC Den Bosch - Ajax, maar de voeten van de spelers staakten in stadion De Vliert. Geen moment kwam de wedstrijd tot leven, Ajax slaagde er zonder serieuze inspanning in de Bossche 'bleekneus' keihard met zijn eigen onvermogen te confronteren.

Lees meer >>

GPD: Ajax slentert door verplicht nummer
door André Hoogeboom

Vijf keer scoorde Ajax gisteren tegen Den Bosch. Opvallend was dat Wesley Sonck, na het vertrek van Ibrahimovic gepromoveerd tot centrumspits, niet tot de doelpuntenmakers behoorde. Zijn bijdrage in de 0-5 zege van Ajax beperkte zich tot één assist.

Trainer Ronald Koeman nam de Belgische aanvaller in bescherming. „Dit zie je wel vaker bij een elftal dat veel overwicht heeft. Dan krijgen andere spelers dan de spits meer ruimte en die scoren dan. Het maakt mij niet uit wie de doelpunten maakt, als ze maar worden gemaakt.“

Lees meer >>

Spits: Den Bosch geen partij Ajax
door Sander Schomaker

Tegen het Italiaanse Juventus moesten de spelers van Ajax afgelopen woensdag heel diep in de reserves tasten. Maar liefst vier Ajacieden kregen last van krampverschijnselen in het verloren Champions League-duel (0-1). Gelukkig voor de Amsterdammers stond er gisteren in stadion De Vliert een 'uitlooptraining' tegen FC Den Bosch op het programma. De tegenstand van de Brabantse promovendus was namelijk zo zwak, dat Ajax zonder overdreven inspanning naar een 0-5 zege kon wandelen.

Lees meer>>