Menu

Koppensnellen Excelsior-Ajax

De laatste wedstrijd voor de winterstop sloot Ajax af met een 2-0 overwinning op Excelsior. Ajax had overwicht, maar kon niet vaker scoren. De selectie is toe aan winterstop, bleek uit de vele blessures en een gevoel van vermoeidheid. Wat vond de aanwezige pers van deze overwinning?

Algemeen Dagblad: Ajax' Zatopek kan alles aan
Door Maarten Wijffels

Galásek maakte ook gisteren tegen het machteloze Excelsior weer 90 minuten vol. Bij het vallen van de winter is hij nog altijd blessurevrij. De basis voor die ongekend sterke fysieke en mentale conditie is gelegd in Tsjechië, vertelde hij na afloop van het eenzijdige treffen waarin Ibrahimovic (na één minuut) en Pasanen scoorden. Bij Banik Ostrava probeerden trainers jarenlang een tweede Emile Zatopek (een legendarische hardloper) van de jonge Galásek te maken.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax liever lui dan moe
Door Charles Bromet

Hoe het ook zij, de hoop op een boeiende tweede helft was in elk geval verdwenen. Pasanen mocht, volledig vrij gelaten, raak koppen uit een hoekschop van Van der Meyde. Reden voor Koster om linksback Bastos bij elke daarop volgende corner te wijzen op zijn opponent. Maar hoe hard Koster ook sixteen riep, daarbij doelend op Pasanens rugnummer, de Braziliaan bleef zijn schouders ophalen. Uiteindelijk posteerde hij zichzelf maar op de rand van het strafschopgebied.

Lees meer >>