Menu

Koppensnellen FC Groningen - Ajax (3-1)

De wedstrijd was op maandagochtend in de dagbladen nauwelijks onderwerp van gesprek. Wel het feit dat de spelersbus in brand was gestoken en dat de Ajacieden 's nachts op straat stonden. Met die wetenschap in het achterhoofd is de prestatie in Groningen dubbel zo goed. Wat de pers schreef over de bewogen uren van Ajax lees je hier.

Volkskrant: Ajax slaat dubbele aanval af
Van onze verslaggever Willem Vissers

FC Groningen - Ajax (1-3) was, niet in de laatste plaats dankzij de thuisclub, een onderhoudende, spannende wedstrijd. Vooral een nieuw dieptepunt in de nationale historie van het (voetbal)vandalisme vroeg echter om aandacht. Onbekenden staken 's nachts met behulp van benzine de bus van Ajax in brand, terwijl de spelers sliepen in het hotel te Zeegse, Drenthe. 'Dit is geen spelletje meer. Dit is een aanslag', zei chauffeur Gerard Kuijt.

Lees meer >>

AD: Koeman dankt zijn spitsen

De linie die Ronald Koeman als Ajax-trainer tot nu toe de meeste kopzorgen bezorgde, begint vaste vorm te krijgen. Voor de derde keer in een week waren het de spitsen die de koploper in de eredivisie de zege bezorgden. FC Groningen was ditmaal het slachtoffer.

Lees meer >>

AD:Spelersbus van Ajax gaat in vlammen op
door Maarten Wijffels

In eerste instantie dacht Rafael van der Vaart dat het spelershotel werd aangevallen door hooligans. Van schrik besloot de aanvoerder van Ajax weg te kruipen onder zijn bed, maar de beschikbare ruimte was te klein.

Lees meer >>

Dagblad van het Noorden: Ajax ontsnapt aan ramp

Groningen/Zeegse - Ajax is in de nacht van zaterdag op zondag in Zeegse aan een ramp ontsnapt. Nadat de spelersbus in brand was gestoken, bereikte het vuur de kamers van het Golden Tulip Hotel in het Noord-Drentse dorp, waar Ajax verbleef ter voorbereiding op het duel tegen FC Groningen. De situatie was volgens de politie levensbedreigend.

Lees meer >>

Parool: Zege na onwezenlijke nacht in Zeegse
Door Dick Sintenie

Het was een vraag die trainer Ronald Koeman zijn selectie gisterochtend
voorlegde tijdens de wedstrijdbespreking: of er iemand was die zich,
gegeven de omstandigheden, niet in staat voelde om te voetballen tegen FC
Groningen? Het bleef stil. Ajax zou die middag aantreden in de
samenstelling zoals Koeman en Krol dat de dagen daarvoor al hadden
bekokstoofd.

Lees meer >>