Menu

Koppensnellen FC Groningen - Ajax

Ajax won de laatste wedstrijd voor de winterstop met ruime cijfers van FC Groningen. In het hoge noorden kwamen de Ajacieden pas in de tweede helft op gang: alle vier doelpunten vielen na rust. Door het goede spel en de ruime overwinning kan de ploeg van Koeman tevreden van de winterstop genieten. Wat de aanwezige pers van de wdestijd vond lees je hieronder.

AD: Ajax lachend de winter in
Door Sjoerd Mossou

Ajax kreeg voor rust een handvol mogelijkheden, maar Rafael van der Vaart trapte een vrije trap op de paal en Nigel de Jong schoot van dichtbij over. Met name de tandem Hatem Trabelsi/Mauro Rosales maakte een sterke indruk, door voortdurend gevaar te stichten over de rechterkant. Een combinatie tussen centrumspits Babel en de Argentijn leek na een half uur de openingstreffer in te luiden, maar Nicolae Mitea werd teruggefloten voor buitenspel.

Lees meer >>


Telegraaf: Ajax sluit af met goed gevoel

Door de zege van 4-0 op FC Groningen heeft Ajax in ieder geval de zwarte bladzijde van het begin van dit seizoen definitief omgeslagen. Koeman noemde het spel van zijn elftal zondagmiddag het beste van deze jaargang. "We hebben het eigenlijk maar tien minuten moeilijk gehad en juist in die periode maakten wij de openingstreffer. Daarna hebben we het heel goed uitgespeeld en prima gecounterd. We zijn niet meer in de problemen gekomen. Omdat Groningen probeerde een treffer de forceren kregen we alle ruimte. Met onze snelle jongens voorin hebben we dat goed afgestraft."

Lees meer >>

Parool: Ajax dartelt, maar toe aan rust

Spits Ryan Babel was met één assist (doelpunt Wesley Sneijder) en twee doelpunten heel belangrijk voor zijn ploeg, maar het zou de rest tekort doen om hem als enige uitblinker uit te roepen.

Lees meer >>