Menu

Koppensnellen: FC Groningen-Ajax (1-4)

In het Oosterparkstadion maakte Ajax het onnodige 3-3 gelijkspel van vorig seizoen meer dan goed, door FC Groningen nu met 1-4 te kloppen. Behalve de enthousiaste Ajax-fans en de teleurgestelde Groningen-supporters waren ook journalisten aanwezig. Wat zij van de wedstrijd vonden lees je hier in een korte bloemlezing.

AD:Van der Vaart de perfecte `nieuwe Ajacied' Door Maarten Wijffels

De openingstreffer tegen het machteloze Groningen betekende voor de Ajacied alweer de zesde goal van het seizoen. De manier waarop die ontstond is typerend voor zijn huidige manier van spelen. Op het middenveld veroverde de Van der Vaart zelf balbezit. Via enkele tussenstations ging de bal diep op Ibrahimovic, die zich vrijmaakte en de opgestoomde Heemskerker bediende. Met rechts rondde de Ajacied oog in oog met doelman Beukenkamp koeltjes af.

Telegraaf: Ajax speelt weer ouderwets Door Valentijn Driessen

Met ouderwets machtsvertoon. Zo liep Ajax gistermiddag negentig minuten lang door het Groningse Oosterpark en zette een dito score neer. Op de 4-1 overwinning viel werkelijk niets af te dingen. Zelfs het publiek van FC Groningen kon zich niet herinneren wanneer de thuisclub zo gemakkelijk over de knie werd gelegd door de Ajacieden.

Trouw: Flexibiliteit nieuw sleutelwoord Adriaanse Door Henk Hoijtink

Efficiënt en, veel opvallender, zeer kalm vervolgde Ajax gisteren een zegetocht die intrigerende trekjes begint te vertonen. De ploeg én de trainer die tot dusverre vooral hoon, onbegrip en (bij de fanatiekste criticasters) afgrijzen opriepen, verlieten zelfbewust het Oosterpark, waar in weerwil van de traditie een genoeglijk middagje was doorgebracht.