Menu

Koppensnellen FC Twente - Ajax (2-0)

Ajax zal met een dubbel gevoel de winterstop ingaan. De Amsterdammers staan bovenaan in de competitie, hebben dus het 'herfstkampioenschap' binnen, maar een serie mindere wdestrijden zal de euforie temperen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop kon niet gewonnen worden van FC Twente. Wat de aanwezige pers van het duel vond, lees je hieronder.

AD: Ajax zure winterkampioen
Door Christiaan Ruesink

Al bleef het een verrassing. Het afgeroomde elftal dat in Enschede verloor, was kwalitatief beter dan dat van FC Twente, maar verloor omdat het fysiek niet in staat was de strijd aan te gaan. De meeste Ajacieden oogden als spelers uit een blaasvoetbalspel. Alleen linksback Jelle van Damme zorgde voor enige lengte en gewicht. Maar het was te weinig tegenover krachtpatsers als John, N'Kufo, Niemeyer en Pothuizen.

Lees meer >>

Volkskrant: In twaalf dagen verliest Ajax zijn glans
Door Robèrt Misset

Hoewel Ajax ondanks de tweede nederlaag als lijstaanvoerder aan de winterstop begint, moet Koeman vooral zijn opgevallen dat de zege van FC Twente zo pijnlijk voorspelbaar was. De regen kwam met bakken uit de lucht, een gierende storm loeide door het uitverkochte stadion. Tegen dat decor moesten de vlieggewichten van Ajax wel worden overpowered door het fysiek sterke FC Twente.

Lees meer >>