Menu

Koppensnellen FC Twente - Ajax (2-3)

Toen Zlatan Ibrahimovic direct na rust 0-3 maakte voor Ajax tegen FC Twente leek Ajax de wedstrijd simpel uit te kunnen spelen. Maar niets bleek minder waar. De thuisploeg vocht zich terug na twee mindere momenten in de Amsterdamse defensie en kwam op 2-3. Pas twintig minuten voor tijd hervond Ajax zich weer een beetje en speelde de wedstrijd uit. Wat de vaderlandse pers van het eerste duel van de regerend landskampioen vond lees je hier.

Spits:Ajax zoekt de problemen op
door Sander Schomaker

ENSCHEDE - Landskampioen Ajax is de lastige eerste competitieronde tegen FC Twente ongehavend doorgekomen, al maakte de ploeg van trainer Ronald Koeman het zich in Enschede wel onnodig lastig. Ajax gaf, in een zeer vermakelijk duel, bijna een riante 0-3 voorsprong uit handen, maar de inhaalrace van de Tukkers stokte tot opluchting van de Amsterdammers bij 2-3.

Lees meer >>

AD:Kracht en zwakte in één wissel bij Ajax
Door Sjoerd Mossou

De logica keerde na 70 minuten terug in Enschede. Ajax-trainer Ronald Koeman paste een drievoudige wissel toe bij een 2-3 stand en prompt herwon zijn ploeg de controle tegen het matige FC Twente.

Rafael van der Vaart, Anthony Obodai en Zlatan Ibrahimovic verlieten het veld, Wesley Sneijder, Tomas Galásek en Wesley Sonck waren de drie vervangers. De paniek van de eerste 25 minuten na rust verdween onmiddellijk en de landskampioen speelde de wedstrijd eenvoudig uit.

Lees meer >>

GPD:Kwetsbaar Ajax ontloopt blamage
Door André Hoogeboom

Iedere speler individueel had reden om in de spiegel te kijken na de onthutsende terugval in de tweede helft. Ajax zat op rozen nadat Ibrahimovic zestien tellen na de hervatting zijn ploeg al op 0-3 had gezet. Maar vervolgens begon het te rommelen en goed ook. Na twee verdedigende fouten kwam Twente terug tot 2-3. In beide gevallen zag doelman Stekelenburg er niet goed uit. Ook centrale verdediger Escudé maakte in beide gevallen geen sterke indruk.

Lees meer >>

Gelderlander:Ajax nog niet bepaald groots
Door Jaap van Essen

Een uitwedstrijd bij FC Twente, dat betekende de afgelopen jaren voor de topploegen een moeilijk klusje. Ajax kwam gisteren ongeschonden weg uit Enschede, met een 2 - 3 zege. Toch was Ronald Koeman niet bepaald tevreden.


Geen wonder, want de landskampioen maakte geen grootse indruk. Ajax kwam weliswaar makkelijk op een 0-3 voorsprong, maar dat had vooral te maken met de onwennigheid en onzekerheid in het elftal van FC Twente

Lees meer >>

Volkskrant:Koeman wisselt drie man ineens
Door Willem Vissers

Met een misprijzende grijns sjokt Zlatan Ibrahimovic naar de kant, na het teken van Koeman. Ongelooflijk deze wissel, zie je hem denken. Rafael van der Vaart volgt in zijn kielzog, het hoofd gebogen. Ze mijden contact met de trainer. Koeman geeft Van der Vaart in het voorbijgaan een tikje op de rug.

Lees meer >>