Menu

Koppensnellen FC Twente-Ajax (0-2)

Ajax won zaterdagavond de tweede uitwedstrijd in de competitie. Nadat Feyenoord met 1-2 was geklopt, ging FC Twente met 0-2 voor de bijl. Wat schreven de kranten over de overwinning? Wij selecteerden de krantenartikelen voor jullie.

De Telegraaf: Ajax: voordeel van de twijfel door Jaap de Groot

Het was nog te vroeg voor conclusies. Bovendien gaf trainer Co Adriaanse aan, dat dit Ajax slechts van tijdelijke aard is. Tenminste, soms zal het puur op resultaat worden gespeeld en soms mogen de Amsterdammers weer over het veld zwieren. Dat laatste was tegen FC Twente dus duidelijk niet het geval. Mede vanwege een waslijst aan blessures, presenteerde Ajax zich in het uitverkochte Arke Stadion als een massaal verdedigende ploeg, zonder enig aanvallend elan. Maar dankzij de fortuinlijke 2-0 triomf was er geen schade opgelopen en daar was het Co & co toch om te doen geweest.

Volkskrant: Aanhang van verliezend Twente scandeert: 'Anti-voetbal, anti-voetbal' Nieuwe huisstijl Ajax blijft Door Mark van Driel

Na drie opeenvolgende overwinningen in uitwedstrijden lijkt Ajax-trainer Co Adriaanse vastbesloten om niet langer te doen wat zijn hart hem ingeeft, hij volgt zijn verstand. Zijn geliefde spel - met vleugelspitsen, op de helft van de tegenstander, met meer spelers voor dan achter de bal - kost punten. Het verdedigende systeem, dat ook met succes tegen Celtic en Feyenoord werd beproefd, brengt daarentegen vreugde in het Ajax-kamp.

Tubantia: FC Twente verliest thuis van Ajax: 0-2 Door Ralph Blijlevens

FC Twente-Ajax leek aanvankelijk een wedstrijd te zijn die zou eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Totdat Twente-doelman Sander Boschker in de 18e minuut heel knullig balverlies leed. De goalie tikte bij het uitverdedigen de bal in de voet van de Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic, die vervolgens simpel de bal in het lege doel kon schuiven. Waarna de ploeg van trainer John van ’t Schip op jacht ging naar de gelijkmaker, die echter uitbleef. Dat Ajacied Wamberto in de 87e minuut via een couter de eindstand nog op 0-2 bepaalde, was eigenlijk een formaliteit.

Parool: Systeem Berlijn bevalt Door Rim Voorhaar

'Ik heb als coach natuurlijk liever dat mijn ploeg altijd de bal heeft,'' erkende Adriaanse. ''Ik wil zo goed mogelijk de tegenpartij onder druk zetten. Maar dan geef je achterin heel veel ruimte weg en dat vraagt een ongelooflijk goed ingespeeld team.'' En dat heeft Adriaanse nu eenmaal niet. Dat heeft onder meer te maken met de vele afwezigen. Tegen Twente ontbraken behalve Hatem Trabelsi (geschorst) ook de geblesseerden Tomas Galasek, Petri Pasanen en, vooral, de buitenspelers Pius Ikedia en Andy van der Meyde. En het is voor iedereen duidelijk dat Adriaanse dit seizoen al resultaat moet halen.