Menu

Koppensnellen FC Utrecht - Ajax (0-2)

Ajax is de tweede helft van de competitie goed begonnen met een zege op FC Utrecht, de ploeg waar Ajax het in de Domstad traditioneel moeijlijk mee heeft. Behalve de knappe overwinning werd ook de nieuwe spits Charisteas veel besproken in de schrijvende pers daags na de wedstrijd. Hieronder volgt een overzicht.

Telegraaf: Ajax weet ook in Utrecht weer te winnen
Door Hans Blom

De wedstrijd begon eigenlijk pas na een minuut of tien. Daarvoor waren er alleen maar overtredingen en overtredinkjes over en weer. Kortom: een typische Utrecht-Ajax. Met Ajax de meer voetballende ploeg en Utrecht dat strijd levert. Echt goed was de wedstrijd dan ook niet. De kansen voor beide ploegen waren op één hand te tellen. De nieuwe aanwinst Charisteas kopte in de 28e minuut over na een vrije schop die gegeven was nadat de Griek zichzelf prima vrijspeelde en vervolgens werd neergehaald.

Lees meer >>


AD: Ajax: Luxeprobleem in de spits
Door Sjoerd Mossou

In het heden zwemt de landskampioen in luxe. De aankoop van Angelos Charisteas en de ontwikkeling van Ryan Babel bieden trainer Ronald Koeman plots twee opties voor de centrale spitspositie. Over Ibrahimovic praat niemand meer in Amsterdam, nu de weg omhoog is teruggevonden. In Utrecht maakte Charisteas gisteren indruk als draai- en aanspeelpunt, terwijl Babel de liefhebber verwarmde met een prachtige invalbeurt.

Lees meer >>

Volkskrant:Vlijtig zondagskind inspireert Ajax
Door Willem Vissers

Ajax, in de winterzon degelijk als een Zwitserse boekhouder, brak met een traditie van vijf nederlagen op rij in Utrecht en bevestigde de kampioensaspiraties met een soevereine 0-2. Kilometervreter Van der Vaart ploegde over de onooglijke Utrechtse akker. Het zondagskind als working class hero, wie had dat verwacht?

Lees meer >>

Parool: Ajax voert de druk op
Door Dick Sintenie

Er was Ajax gisteren alles aan gelegen om een goed resultaat weg te slepen uit de Galgenwaard. De eerste drie kwartier waren de Amsterdammers nog onwennig aan de bal, tot groot plezier van de thuisploeg die het rauwe gevecht niet schuwt en uit ervaring weet dat Ajax op dat vlak te kloppen is.

Lees meer >>