Menu

Koppensnellen FC Utrecht - Ajax (1-0)

Ajax verloor voor de tweede keer in vijf dagen een competitiewedstrijd, maar omdat PSV in eigen huis ook drie punten liet liggen viel de schade mee. De nederlaag tegen FC Utrecht kwam echter hard aan. Wat de vaderlandse pers van het duel vond, lees je hier.

GPD: Ajax machteloos en moedeloos
door Peter van Duyl

Nog maar een jaar geleden sidderde de Amsterdamse Arena van hoop en verwachting. Een nieuw topteam leek in de maak, Europees succes een kwestie van tijd. In de winter van 2004 is van al dat moois nog maar bitter weinig over. In en tegen Utrecht was Ajax negentig minuten lang moedeloos en machteloos. Het verloor voor de tweede keer op rij: 1-0.

Lees meer >>

Volkskrant: In de rariteitencompetitie is plots alles mogelijk
Van onze verslaggever Willem Vissers

Uiteindelijk zal Ajax dit seizoen wel kampioen worden, nu ook achtervolger PSV is gestopt met winnen. Ajax als kampioen van de armoede, het kan zomaar. Het moet niet veel gekker worden: verliest PSV in Heerenveen, dan doet Ajax vier dagen later hetzelfde. Verliest Ajax vervolgens van FC Utrecht en spreekt trainer Koeman de verwachting uit dat de kampioensstrijd weer helemaal open is, dan gaat PSV een paar uur later voor eigen publiek roemloos ten onder tegen Roda JC.

Lees meer >>

AD: Utrecht lacht Ajax uit
Van een onzer verslaggevers

FC Utrecht wint thuis van Ajax. Het is inmiddels meer regel dan uitzondering. Voor het vijfde seizoen op rij greep de thuisclub gistermiddag de zege. De 1-0 van Stefaan Tanghe maakte ook nog eens extra gevoelens van vreugde los omdat de naam van de aangever refereerde aan het verleden.

Lees meer >>

AD: Ajax is de weg kwijt
Door Maarten Wijffels

In de met 1-0 verloren wedstrijd bij FC Utrecht bereikte koploper Ajax gisteren een dieptepunt. In het hele stadion had niemand het gevoel dat de ploeg een doelpunt zou maken. Alleen een paar vrije trappen van Wesley Sneijder kwam nog in de buurt van invaller-doelman Joost Terol terecht.

Frustratie, onbegrip, maar ook gevoelens van schaamte vochten om voorrang bij de Ajacieden na de vijfde nederlaag op een rij in Utrecht. ,,Voorin stonden we helemaal vast en we hebben geen voorzet gegeven'', sprak Sneijder hoofdschuddend. ,,Het gevoel van onmacht was pijnlijk om te ervaren'', oordeelde invaller Rafael van der Vaart. ,,De scherpte voor de goal is al weken helemaal weg. Soms lijkt het of we voetballend nog een overwicht hebben, maar eenmaal bij de 16-meter houdt het op.''

Lees meer >>

Spitsnet: Machteloos Ajax verliest weer
Van onze verslaggever

Ajax is duidelijk nog niet hersteld van het pak slaag dat de ploeg woensdag bij Heerenveen (4-1) opliep. Het team van trainer Ronald Koeman verloor gisteren zonder zelf ook maar een kans te creëren, dus letterlijk kansloos, van FC Utrecht. De Domstedelingen hadden genoeg aan één goede counter om de machtloze Amsterdammers te verslaan: 1-0.

Lees meer >>