Menu

Koppensnellen FC Utrecht - Ajax 2-1

Grim en Ajax slachtoffer van Luinge

UTRECHT - Roelof Luinge neemt nogal eens vreemde beslissingen. Tijdens FC Utrecht-Ajax (2-1) was het weer zo ver. Toen spits Igor Glucevic alleen op Fred Grim afging, de bal veel te ver voor zich uitspeelde en zich opzichtig liet vallen, dachten alle toeschouwers - zelfs die van FC Utrecht - aan een vrije trap voor Ajax en een gele kaart voor de duiker.

Het Parool

Ajax: ‘gedupeerd door arbiter’ FC Utrecht wint met 2-1 na dubieuze beslissingen

Door Christiaan Ruesink

Utrecht - FC Utrecht-Ajax draaide gisteren tot ongenoegen van trainer Frans Adelaar van Utrecht niet om de verrassende 2-1-zege van zijn ploeg, maar om een beslissing van scheidsrechter Luinge. De arbiter gaf de thuisclub een strafschop en stuurde doelman Fred Grim van Ajax met de rode kaart van het veld. Televisiebeelden toonden later het ongelijk van de arbiter.

Àlgemeen Dagblad

De Telegraaf 'Lucky' Utrecht dankt Luinge

Door Marcel van Lieshout

UTRECHT - De één noemt hem moedig en rechtlijnig, de ander vindt hem een arrogante machtswellusteling die in z'n eigen grootheid is gaan geloven. Scheidsrechter Roelof Luinge houdt de gemoederen in voetballand altijd bezig. Als invaller voor de geblesseerde Jan Wegereef stond hij gisteren tijdens FC Utrecht-Ajax andermaal iets te pontificaal in de schijnwerpers. De eigenzinnige kaartenkoning stuurde keeper Fred Grim al na zeventien minuten ten onrechte van het veld. 'Lucky Utrecht' kreeg zo de kans een nakende crisis af te wenden: 2-1.

Het siert Co Adriaanse dat hij de arbiter niet ter plekke als zondebok stenigde. Luinge is een goede scheidsrechter, zei de coach zelfs. "Alleen niet erg sociaal voor Ajax." De strafschop was ook geen keerpunt in de slechte wedstrijd; hooguit een moment dat bepalend was voor het verdere verloop. Toen had Adriaanse de tv-beelden nog niet gezien. Hij dacht oprecht dat Grim in aanraking was gekomen met Igor Gluscevic, die in het strafschopgebied erg theatraal naar de grond ging.

De Telegraaf

Heel Ajax acht zich bestolen, behalve Adriaanse

Door Paul Onkenhout

FC Utrecht - Ajax bood ophef en vertier en een langgerekte discussie over de rol van de scheidsrechter, Roelof Luinge. Met een omstreden besluit gaf hij het duel in Nieuw Galgenwaard een onverwachte wending, zeer tot genoegen van de armetierigste ploeg van de twee.

Die ploeg was FC Utrecht dat ruim zeventig minuten lang in de meerderheid was. Luinge wierp de Utrechters met een beoordelingsfout een triomf in de schoot (2-1). Hij stuurde Ajax-doelman Grim in de zeventiende minuut uit het veld. Het vermoeden dat Luinge letterlijk en figuurlijk in een val van Gluscevic trapte, werd sterker na het bekijken van de televisiebeelden. Ajax had alle reden zich bekocht te voelen, maar klaagde nauwelijks. Alleen Grim attaqueerde Luinge, op beleefde wijze overigens. Niet eerder in zijn loopbaan werd de doelman uit het veld gestuurd.

Verbijsterd en vol ongeloof rende hij het veld af, na een goedkope maar efficiënte truc van de Joegoslaaf Gluscevic. Luinge trapte er met open ogen in.

De Volkskrant

Vreven maakt Galgenwaard weer eens gek

Door Robert Jan van der Horst

UTRECHT – 'Gooi je haar los en maak me gek'. Het wordt al tijden in stadion Galgenwaard gezongen als rechtsback Stijn Vreven zich weer eens doet gelden. Zo ook zondagmiddag na FC Utrecht - Ajax (2-1). De Belgische verdediger gooide na afloop desgevraagd zijn lange haren los en ging met de twee FC Utrecht-mascottes van deze middag op de foto.

Utrechts Nieuwsblad