Menu

Koppensnellen Feyenoord - Ajax (1-0)

Ajax is in de halve finale om de Amstel Cup uitgeschakeld door Feyenoord. Ajax was niet slechter, maar miste het nodige geluk, vond trainer Koeman. Hoe de aanwezige schrijvende pers oordeelde over het bekerduel, lees je hieronder.

Algemeen Dagblad: Kuip barstensvol emotie
Door Christiaan Ruesink

Tot aan het moment dat Luinge nadrukkelijk de hoofdrol opeiste, was het een gezapige wedstrijd. Ajax begon zo ongemotiveerd dat het leek alsof de spelers de bekercompetitie niet serieus wilden nemen. Er staan belangrijkere zaken op het spel: de kwartfinale van de Champions League, volgende week tegen AC Milan, en het behalen van de tweede plaats in de competitie. Met 12 geblesseerden in zijn selectie wist Koeman dat de klus in de Kuip loodzwaar zou worden. Daar kon ook de in de basis teruggekeerde Jari Litmanen niets aan doen. Hij zorgde na een half uur voor de mooiste actie van de wedstrijd toen hij een lob over doelman Patrick Lodewijks probeerde. Met zijn vingertoppen tikte de keeper de bal uit het doel.

Lees meer >>

GPD: Matig duel heeft knallend slot
Door Jaap van Essen

Eenmaal op achterstand trok Ajax de wedstrijd naar zich toe. Grote kansen waren echter niet besteed aan Van der Vaart, Ibrahimovic en O`Brien. De slotfase werd hectisch omdat eerst Van Hooijdonk een onverklaarbare rode kaart kreeg van Luinge en de gefrustreerde Ajacieden in de slotfase door het lint gingen. Chivu probeerde Song te slaan, Sneijder deelde een aantal schoppen uit, terwijl Luinge zijn best deed niets te zien. Het was een knallend slot van een verder matige wedstrijd.

Lees meer >>

vi.nl: Bosvelt schiet Feyenoord naar finale Amstel Cup

De hoge verwachtingen ten spijt - ├ęcht sprankelend was de tweede halve finale in de strijd om de Amstel Cup niet. Daarvoor kende Feyenoord te weinig brille en speelde Ajax niet gedreven genoeg. Dankzij Paul Bosvelt spelen de Rotterdammers de finale.

Lees meer >>

Parool: Ajax' zwakte kracht van Feyenoord
Door Dick Sintenie

Daarna bleek gelegenheidsspits Jari Litmanen inderdaad de balvaste aanvaller met wie het centrale verdedigingsduo van Feyenoord (Van Wonderen en De Nooijer) zich weinig raad wist. En van rechtsbuiten Nourdin Boukhari ging de dreiging uit die eigenlijk van Andy van der Meyde (op links) werd verwacht. Bovendien voelden Litmanen en Rafael van der Vaart elkaar beter aan dan het duo Ibrahimovic/Van der Vaart, dat de laatste weken matig functioneerde.

Lees meer >>