Menu

Koppensnellen Feyenoord - Ajax (2-3)

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax werd dit jaar overschaduwd door ongeregeldheden buiten het stadion waardoor de Ajax-fans het stadion niet in mochten. Maar zonder de eigen supporters wisten de Amsterdammers in de slotfase toch te winnen, 2-3. Lees hier wat de kranten maandagochtend schreven over de wedstrijd.

AD: Bizarre klassieker: juichen voor leeg vak
door Sjoerd Mossou

Pas na de derde en laatste Ajax-treffer vond Maduro de juiste weg naar het Amsterdamse feestje. De jonge middenvelder sprintte in de 92ste minuut rechtstreeks naar de reservebank van Ajax, de enige plek in het stadion waar breeduit gelachen werd. Niet lang daarvoor hadden Nigel de Jong en Zdenek Grygera geen idee waar ze heen moesten met hun vreugde.

Lees meer>>

Telegraaf: Ajax domineert klassieker: 2-3
door Yoeri van den Busken

...Omdat Ajax de klassieker van begin tot eind domineerde en slechts aanvallende bedoelingen toonde. Het tekent de vooruitgang dat ook een tweede achterstand – op zo’n laat tijdstip – de ploeg niet uit balans bracht. „Er zat wéér meer rust in het positiespel. We hebben weliswaar te weinig kansen afgedwongen, maar wél de hele wedstrijd vooruitgedacht”, zei Danny Blind.

Lees meer >>

GPD: Ajax knipoogt naar tweede plaats
Door Peter van Duyl

Op de dag dat supporters weer eens een donkere sluier over het voetbal legden, maakte Ajax toch nog serieus werk van zijn flirt met de tweede plaats. Niet ongelukkig, maar meer dan verdiend schudde het in Rotterdam Feyenoord van zich af: 2 - 3.
De beloning volgde gistermiddag in Alkmaar, waar AZ opnieuw puntenverlies leed. Toen de Amsterdammers thuis voor de buis de stand van de eredivisie in beeld kregen, zullen ze hebben gespind van tevredenheid. Voor het eerst in maanden staat AZ op de ranglijst onder de landskampioen

Lees meer >>

Sp!ts: Ajax slaat laat toe in Kuip
door Sander Schomaker

De klassieker tussen Feyenoord en Ajax in De Kuip was gisteren lange tijd maar een matte vertoning, op het veld tenminste, toch eindigde het duel zeer bizar en sensationeel. Ajax boog, tot verbijstering van de Feyenoord-fans, in de laatste vijf minuten een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning. Hedwiges Maduro werd matchwinner met zijn doelpunt dat hij ver in blessuretijd maakte.

Lees meer >>

Rotterdams Dagblad: Ajax in slotfase voorbij Feyenoord

Ajax heeft voor het tweede weekeinde op rij gewonnen van een directe tegenstander in de strijd om de tweede plaats. De Amsterdamse club was zondagmiddag in de Kuip met 3-2 te sterk voor Feyenoord. Vorige week versloeg het elftal AZ al met 4-2. De jonge international Maduro besliste het duel in de laatste seconden van de blessuretijd.

Lees meer >>