Menu

Koppensnellen: Feyenoord-Ajax (1-2)

Ajax stond zondagmiddag voor de opgave minstens een punt uit De Kuip mee te nemen. Daar slaagden de Amsterdammers dubbel en dwars. Behalve Ajax - en Feyenoordfans waren ook vertegenwoordigers van de diverse media afgereisd naar Rotterdam. Wat zij van de wedstrijd vonden lees je in een kleine bloemlezing. De links aan de rechterkant van de pagina verwijzen je naar het hele artikel.

Vreugde en ontnuchtering door Christiaan Ruesink

De opluchting die gisteren van de gezichten van de Ajacieden viel af te lezen, was veelzeggend. Minutenlang vierden ze op het veld in de Kuip een feestje. De 2-1 zege op Feyenoord voelde voor iedereen binnen de club - van spelers tot bestuur en van trainer tot supporter - als een verlichting.

Telegraaf: Tien voor Ajax door Valentijn Driessen

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Er was wat overredingskracht voor nodig, maar uiteindelijk liet Ajax-trainer Co Adriaanse zijn oren hangen naar de realisten binnen de club en zie; de knappe overwinning in Glasgow tegen Celtic kreeg gistermiddag in de Rotterdamse Kuip een prachtig vervolg. Finishend met tien man, want Hatem Trabelsi kreeg onterecht rood, boekte Ajax een schitterende en terechte 2-1 overwinning tegen de gedoodverfde landskampioen Feyenoord.

Volkskrant: Ajax' nieuw realisme wekt alom verbazing door Paul Onkenhout

Een spectaculaire Houdini-act van Co Adriaanse leidde gisteren tot beteuterde gezichte in Rotterdam, de stad die na een vliegende competitiestart van Feyenoord al half op de landstitel rekende. Niet de nederlaag van Feyenoord (1-2) wekte echter de meeste verbazing, maar de overwinning van Ajax dat zich schrap zette op een moment dat de trainer daar meer dan ooit behoefte aan had.

Trouw:Ajax-systeem brengt ook Feyenoord in verwarring door Henk Hoijtink

Na Celtic werd gisteren ook Feyenoord hevig in verwarring gebracht door de nieuwe gedaante van Ajax. De euforie bij de Rotterdamse titelkandidaat werd onverwacht vroeg in het seizoen al getemperd, uitgerekend door de aartsrivaal in nood.

Rotterdams Dagblad: Hitte verlamt Feyenoord in klassieker: 1-2 door Marcel van der Kraan

Het spel van de Amsterdammers was redelijk verzorgd. Ajax verdedigde goed en had in Wamberto een lastige klant achter de aanvallers Arveladze en Machlas. Maar om nu te zeggen dat de ploeg van Co Adriaanse sprankelend speelde, nee, dat durfde niemand. Feyenoord worstelde vooral met zichzelf.

Parool: Adriaanse oogst met 'realistisch'voetbal door Dick Sintenie

De voetbalwereld op zijn kop. Aan de vooravond van de drie zware uitwedstrijden tegen Celtic, Feyenoord en FC Twente 'lekte' uit dat het functioneren van trainer Co Adriaanse in de eigen organisatie met argusogen werd gevolgd. Gisteren, op Rotterdams grondgebied, kon Adriaanse zich voor de tweede keer in vijf dagen tijd laten feliciteren: 1-2.