Menu

Koppensnellen Feyenoord-Ajax

Ajax won gisteren met goed voetbal in Rotterdam. De Amsterdammers werden geplaagd door blessures, maar daar was op het veld niets van te merken, voor rust was het al 2-0 voor de gasten. Feyenoord scoorde in de tweede helft nog een keer, maar de overwinning kwam niet in gevaar. Koeman was tevreden over wat hij had gezien op het veld. Of de aanwezige schrijvende pers dat ook was, lees je hieronder.

Telegraaf: Ajax slaat groot gat met Feyenoord

Na een onwennig begin klopte de Amsterdamse tactiek dus als een bus en kon die van meerwaarde zijn omdat nagenoeg alle persoonlijke duels werden gewonnen. Zodoende profiteerde Ajax optimaal van de zwakte bij Feyenoord. De tekortkomingen aan Rotterdamse zijde lagen zowel offensief als defensief op de linkerflank bij Tomasz Rzasa/Sebástian Pardo en centraal achterin bij het duo Patrick Paauwe/Ferry de Haan.

Lees meer >>


Volkskrant: Feyenoord weer speelbal van hongerig Ajax
Door Paul Onkenhout

Feyenoord leek, ook gezien het thuisvoordeel, de beste kansen te hebben, maar moest zich in de eerste helft een rol als speelbal laten welgevallen. Zo herleefde in Rotterdam het verleden, de jaren vooral toen Ajax het Nederlandse en Europese voetbal domineerde en de Kuip stil kreeg met superieur positiespel.

Lees meer >>

Algemeen Dagblad: Ajax thuis in de Kuip
Door Christiaan Ruesink

Dat had moeten leiden tot een topwedstrijd tussen twee teams die de afgelopen maanden in positieve zin zijn gegroeid. Maar dat werd het gisteren niet. Het duel was boeiend, bij vlagen zelfs aantrekkelijk, maar viel in kwalitatieve zin tegen. Er viel Ajax nog het minst te verwijten. Het enige dat veel beter had gemoeten, was de afronding. Zowel Jari Litmanen, die één keer scoorde, als uitblinker Zlatan Ibrahimovic ging slordig om met de mogelijkheden. Bij Feyenoord vielen de zo bejubelde vleugelspelers Song en Sebastian Pardo tegen, terwijl de achterhoede met Tomasz Rzasa en Ferry de Haan twee zwakke verdedigers telde voor wie het niveau te hoog bleek te zijn.

Lees meer >>

Rotterdams Dagblad: Defensie is zorgenkind Feyenoord

Wat zich in de eerste helft allemaal voor het doel van Edwin Zoetebier afspeelde, grensde aan het onvoorstelbare voor wie Feyenoord dit seizoen tegen ploegen als Fenerbahce, Juventus en Newcastle heeft zien spelen. Nog niet eerder was het achterin zo'n chaos. Zlatan en Jari Litmanen hadden Ajax met een beetje meer geluk halverwege zo maar aan een 5-0 voorsprong kunnen helpen. Dat de teller op twee bleef steken was te danken aan een misser van de Fin en een handvol dappere ingrepen van keeper Edwin Zoetebier.

Lees meer >>

Parool: Zelfs na zege verdwijnen de zorgen niet
Door Remco Stunnenberg

Geheel volgens verwachting had Koeman zijn elftal weer behoorlijk gewijzigd ten opzichte van het Champions-Leagueduel met Rosenborg (0-0). Zo hield hij Mido uit de basis, terwijl Steven Pienaar, die Koeman tegen Internazionale (invalbeurt) en NAC niet had kunnen bekoren, juist terugkeerde in de basis. Evenals Jari Litmanen. Koeman: ''Dat ik mijn basiself geregeld wijzig, komt veelal voort uit pure noodzaak.'' Zo wordt zijn selectie al het hele seizoen geteisterd door blessures.

Lees meer >>