Menu

Koppensnellen: Fortuna Sittard - Ajax 0-3

AD: Ajax verdringt Vitesse van derde plaats

Aan Witschge was duidelijk te zien dat hij bijna vier maanden niet had gespeeld. Op 30 oktober tegen RKC speelde hij zijn laatste wedstrijd. Uit de toon viel hij echter niet, sterker nog, hij behoorde tot de beste Ajacieden. Le grand patron, zoals hij nog niet zo gek lang geleden in zijn hoogtijdagen bij Bordeaux aan de zijde van Zinedine Zidane werd genoemd, stond met een mooie pass wel aan de basis van de eerste goal. Hij bereikte Wamberto, die daarop Galasek in staat stelde te scoren. Dat was in de tiende minuut. Toen al was duidelijk dat Ajax veel beter was. Fortuna was machteloos en krachteloos.

Algemeen Dagblad Het Parool:Ajax spaart krachten in Limburg

SITTARD - Dankzij een plichtmatige 3-0 overwinning op Fortuna Sittard, de nummer laatst van de eredivisie, klom Ajax gisteren naar de derde plaats op de ranglijst. Het was de vierde uitzege voor de Amsterdammers dit seizoen.

Toch kon Ajax er weinig waarde aan ontlenen. Daarvoor bood het vertoonde spel andermaal te weinig positieve aanknopingspunten.

Het Parool De Volkskrant: Fortuna legt Ajax in Sittard niets in de weg

door Willem Vissers

Hoe onwezenlijk het ook mag klinken, Fortuna had zich de laatste jaren in Sittard ontpopt als een tegenstander die Ajax angst inboezemde. Met die traditie werd gisteravond rigoureus gebroken. Na drie nederlagen in vier seizoenen won de nieuwe nummer drie van de eredivisie afgetekend van de nummer achttien: 0-3. Ajax kende nauwelijks problemen met het zwakke Fortuna, dat onder trainer Thijssen aan een aardig reeksje bezig was. Ajax liet makkelijke kansen op soms lachwekkende wijze onbenut, vooral in de eerste helft.

Volkskrant De Telegraaf: Witschge leidt Ajax naar triomf

door Henk Evenblij

SITTARD - De traditionele top-drie is weer in ere hersteld. Ajax voegde zich via een 'eitje' tegen Fortuna Sittard (0-3) bij Feyenoord en PSV. Weliswaar staat de ploeg van Co Adriaanse een hele Kalverstraat achter op dé twee titelkandidaten van dit seizoen, maar dat zal men in Amsterdam een zorg zijn.

De Telegraaf