Menu

Koppensnellen Graafschap-Ajax (1-1)

Ajax verspeelde zondagmiddag twee punten tegen de Graafschap. Desondanks liepen de Amsterdammers uit op de concurrentie, die niet twee, maar drie punten lieten liggen. Naast de meegereisde Ajax-supporters zaten ook vertegenwoordigers van de vaderlandse pers op de tribunes in Doetinchem. Wat zij van de wedstrijd vonden lees je in een kleine bloemlezing.

Telegraaf: Spitsen Ajax lopen mank

Ondanks het puntverlies bij De Graafschap (1-1) heeft Ajax nu vier punten voorsprong op Feyenoord en blijft het verschil met Vitesse drie punten. Het spel van de Amsterdammers had weinig brille, maar Co Adriaanse vond als enige in het stadion dat zijn ploeg in de eerste helft "zeer goed had gespeeld" en had moeten winnen. Duidelijk is dat Ajax een groot probleem heeft met scoren.

Volkskrant: Adriaanse wel erg scheutig met complimenten Door Poul Annema

Dat Ajax zich bij rust nog niet het fluweel van een veilige voorsprong had verschaft, mocht het zichzelf aanrekenen. Het overwicht was enorm, maar de formatie van trainer Adriaanse ontwikkelde meer enthousiasme dan vernuft. Steeds maar weer eindigde de Amsterdamse stormloop in de door Vreman en Berck Beelenkamp opgezette trechter voor het doel van De Graafschap. Gemeten naar zijn dadendrang creëerde Ajax te weinig kansen.

A.D.: Ajax mentaal nog altijd kwetsbaar Maarten Wijffels

Wat overbleef speelde op de sfeervolle Vijverberg een prima eerste helft. De 11 Ajacieden paarden spelvreugde aan een bij vlagen uitgekiend positiespel. ,,Er is in de eredivisie geen elftal dat zo prachtig in beweging is als Ajax'', zo complimenteerde De Graafschap-trainer Jurrie Koolhof de tegenstander na afloop terecht. Toch werd het grote overwicht niet vertaald in een overwinning. De ene keer was de voorzet niet goed, een andere keer ging het beslissende duel voor de goal verloren en soms ontbrak het Ajax aan geluk.

Trouw: Vertellen kunnen ze het hier wel" Door Henk Hoijtink

Om twee redenen stelde het duel ernstig teleur. Ajax trok in Doetinchem krachteloos ten aanval. De Graafschap kon vooral door verregaande onzorgvuldigheid niet datgene bieden waaraan een ongelijke strijd toch charme kan ontlenen: enkele even dappere als dreigende tegenaanvallen van het onderliggende team.