Menu

Koppensnellen Grazer AK - Ajax

In Oostenrijk behaalde Ajax dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League met moeite een gelijkspel. Via een vrije trap van Wesley Sneijder werd een 1-0 achterstand weggewerkt. Het voetbal wat de Ajacieden lieten zien was nog niet naar tevredenheid van trainer Ronald Koeman, het resultaat uiteindelijk wel. Hieroder lees je wat de schrijvende pers vond van het duel tegen Grazer AK.

Telegraaf: Zwaarbevochten remise voor Ajax tegen Grazer AK
Door Donald de Klonia

Trainer Koeman had zijn team hier vooraf nog voor gewaarschuwd: "Bij spelhervattingen mag je geen ruimte weggeven aan de kopsterke spelers bij Grazer". Die boodschap was dus niet besteed aan zijn manschappen. Het lag in de lijn der verwachtingen dat direct na rust één of twee spelers gewisseld zouden worden. Het was niet de vraag wanneer, maar wie er vervangen werd. Zeker vijf Ajacieden kwamen voor een wissel in aanmerking. Na de achterstand was het niet meer dan logisch dat Ibrahimovic op mocht komen draven. Voor het spelbeeld maakt het niet veel uit.

Lees meer >>

PZC: Laagvlieger laat Ajax bibberen
Door Dick Sintenie

De degelijke nummer twee van het Oostenrijkse clubvoetbal had een eerste hobbeltje moeten zijn op weg naar nieuwe successen. Het werd een haast onbedwingbare berg, die kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Champions League voor Ajax allerminst zeker maakt.
Assistent-trainer Tonnie Bruins Slot en trainer Ronald Koeman gaven begin deze week al een verkapte winstwaarschuwing voor de ontmoeting met het elftal van de sluwe strateeg Walter Schachner. Grazer heette geen topploeg te zijn, maar echt zwakke plekken kon de technische staf van Ajax ook niet ontdekken. Wel sterke punten: kopkracht en snelheid op de flanken.

Lees meer >>

AD: Onherkenbaar Ajax mazzelt
Door Maarten Wijffels

De comfortabele rol van underdog; Ajax zal die rol dit jaar aanmerkelijk minder kunnen koesteren. Het mogen is moeten geworden voor de discipelen van Ronald Koeman en dat werkte tegen het op-en-top gemotiveerde Grazer zichtbaar verlammend.

Lees meer >>

VI: Sneijder bespaart Ajax Oostenrijkse blamage

Met het 1-1 gelijkspel mag Ajax zich heel erg gelukkig prijzen. Vijf kwartier lang lieten de Amsterdammers zich afbluffen door de hard werkende thuisploeg. Geen enkele keer lukte het de ploeg van Ronald Koeman om de Oostenrijkers weg of uit te spelen zoals bijvoorbeeld wel met Internazionale was gelukt in het Amsterdam Tournament.

Lees meer >>