Menu

Koppensnellen Groningen-Ajax 3-3

Volkskrant: Twijfels over Machlas groeien bij wispelturig Ajax

Door Paul Onkenhout

De kolderieke schermutselingen tussen de club die ooit zo graag het Ajax van het Noorden wilde zijn en Ajax zelf, begonnen gisteren na zestien seconden met een doelpunt van Machlas. Anderhalf uur later besloot diens voormalige compaan in de aanval van Vitesse, Curovic, de meeslepende wedstrijd in het Oosterpark met een daverend en doeltreffend schot.

Website Volkskrant AD: FC Groningen- Ajax: amusante 3-3

Wie in het eerste kwartier van FC Groningen - Ajax even met de ogen knipperde, had grote kans een doelpunt te missen. Na 15 minuten was de stand in het Oosterpark-stadion 2-2. De opening zette de toon voor een amusant duel, dat een al even zo spectaculair einde kende.

Website Algemeen Dagblad Telegraaf: Groningen zet Ajax schaakmat

"Zo langzamerhand zal Bert van Marwijk als trainer van Feyenoord onze adem wel voelen", dacht Co Adriaanse vorige week hardop toen Ajax de zestien punten, die de ploegen eerder scheidden, terugbracht tot zeven punten.

Gisteravond zal Van Marwijk anderhalf uur nadrukkelijk Amsterdams gehijg hebben gevoeld. Tot even voor zeven uur, toen pinchhitter Dejan Curovic FC Groningen met een wanhoopspoging naast Ajax schoot (3-3) en het verschil tussen de aartsrivalen slechts werd verkleind tot zes punten in plaats van vier.

Website Telegraaf Parool: Adriaanse klaagt niet over zijn aanvallers

Door Remco Stunnenberg

Liefst drie keer kwam Ajax gisteren tegen FC Groningen op voorsprong. En dat was geen toeval, oordeelde Co Adriaanse. Hij wilde er maar mee aangeven dat het aanvallend wel goed zit bij zijn ploeg. Maar even zo vaak liet Ajax de tegenstander terugkomen (3-3). En ook dat was geen toeval, moest zelfs Adriaanse erkennen.

Website Parool Nieuwsblad vh Noorden: Voetbal zoals het eigenlijk hoort

Zoals FC Groningen-Ajax gespeeld werd, zou voetbal altíjd gespeeld moeten worden. Aanvallende ploegen, veel doelpunten, legio kansen, een aantrekkelijk scoreverloop en een uitslag, 3-3, die perfect bij de wedstrijd paste. Zeker, er werden ook fouten gemaakt, veel zelfs, maar wat gaf dat. FC Groningen-Ajax wat een spektakelstuk en dat was wat telde.

Website Nieuwsblad van het Noorden