Menu

Koppensnellen Groningen-Ajax

Veel moeite kostte het Ajax niet om met het maximale puntenaantal uit het Oosterparkstadion te vertrekken. Ondanks de 3-1 overwinning had Koeman niet veel goede woorden over voor de prestatie van zijn pupillen. Hieronder lees je of de schrijvende pers het met de oefenmeester eens was.

Volkskrant: Koeman ziet te weinig 'maximaliteit' in zijn ploeg
Door Mark van Driel

Koeman bespeurde gemakzucht bij zijn elftal dat dankzij twee fouten van FC Groningen eenvoudig op voorsprong kwam en de wedstrijd vervolgens op routine uitspeelde. Hij probeerde uiting te geven aan zijn gevoelens van onvrede en kwam uit op de volgende zin: 'Er zit te weinig maximaliteit in het team.'

Hele artikel >>


Telegraaf: Ajax-coach Koeman ontevredenRafael van der Vaart (rechts) scoorde tweemaal. (Foto: Fotografie Rob de Jong)

Eerder liet de trainer van Ajax in het Oosterpark z'n gevoelens van bezorgdheid aan de oppervlakte komen en, zoals inmiddels van Koeman bekend: hij wond er geen doekjes om. "Ik heb alleen geen trek om namen te noemen." Slechts Ahmed 'Mido' Hossam kreeg openlijk een draai om z'n oren. De spits uit Egypte, vorig jaar nog van doorslaggevende betekenis bij het behalen van de landstitel, kon na 32 minuten inrukken in Groningen.

Hele artikel >>

Dagblad van het Noorden: Naakte feiten verlammen FC Groningen
Door Henk Mulder

Ajax hoefde niet eens diep te gaan om de ooit gevreesde tegenstander in het hok terug te jagen. De spaarbrander was genoeg. FC Groningen speelde met schroom, met een terughoudendheid die voortkomt uit onzekerheid. Er was geen engagement, geen onwrikbare wil om de kritiek van zich af te spelen. Dat geeft te denken.

Hele artikel >>

Het Parool: 'Wat denken ze wel, die spelers?'

Door Rim Voorhaar

Heeft het te maken met psychologische oorlogsvoering zo vlak voor de deelname aan de Champions League of bespeurt Ronald Koeman ├ęcht een gebrek aan homogeniteit in zijn selectie? Koeman was gisteren in elk geval uitermate kritisch over zijn spelersgroep na de overwinning in en tegen Groningen (3-1). ''We willen toch wat bereiken met z'n allen?

Hele artikel