Menu

Koppensnellen Heerenveen - Ajax (0-3)

Omdat Joey Didulica zijn doel op belangrijke momenten schoon hield, kon Ajax makkelijk winnen in Heerenveen. Twee doelpunten van Andy van der Meyde en een van Galásek zorgden voor de 0-3 winst. Wat de journalisten van de wedstrijd vonden, lees je hier in een overzicht.

AD:Tactiek Ajax weer beslissend

Door Maarten Wijffels

Praten over tactiek wordt in Nederland al snel afgedaan als overbodig geleuter van trainers. Merkwaardig, want alleen al bij Ajax blijkt tactisch denkwerk steeds opnieuw van doorslaggevend belang. Heerenveen - Ajax: eindstand 0-3 en de tiende zege van de koploper. Na afloop nam Ronald Koeman dankbaar de complimenten voor zijn keuzes in ontvangst, maar de Groninger was zo reëel veel van de lof door te schuiven naar Tonny Bruins Slot, assistent-trainer en het tactisch brein van Ajax. Amsterdammer Bruins Slot (55) is de onbezongen held in de technische staf, waarin twee van de beste libero's die het Nederlands voetbal ooit voortbracht alle aandacht opeisen.

Volkskrant:Ajax verlegt grenzen van de groei
Van onze verslaggever Paul Onkenhout

We zijn enorm gegroeid, zei de trainer van Ajax zaterdagavond in het Abe Lenstra-stadion met een minzame glimlach, nadat zijn ploeg een zege zonder opsmuk had geboekt. Niemand sprak Ronald Koeman tegen - en niemand had daar ook reden toe.
Ajax lijkt de grenzen van de groei nog niet te hebben bereikt. De laatste competitienederlaag vond op 31 maart plaats, toen Vitesse in Arnhem toesloeg.


www.scheerenveen.nl: Dapper knokkend Heerenveen verliest: 0-3

Heerenveen is er niet in geslaagd om koploper Ajax de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. De Amsterdammers wonnen voor het eerst sinds vijf jaar weer eens in het Abe Lenstra stadion. Het werd 0-3 in een wedstrijd waarin een makkelijker voetballend Ajax niet kon imponeren, maar op momenten toesloeg. De gasten namen voor rust een 0-2 voorsprong. Heerenveen knokte na rust voor wat het waard was, maar een kwartier voor tijd was het Andy van der Meyde die uit een counter de genadeklap uitdeelde.


Het Parool: De vele gezichten van Ajax
Het Ajax-interieur zou in de ogen van Jan des Bouvrie geen genade vinden.
Binnenhuisarchitect Ronald Koeman zet zijn meubelstukken schots en scheef
door elkaar, waardoor elke symmetrie ontbreekt. En als de boel eindelijk een
beetje leuk staat, brengt hij onaangedaan veranderingen aan.

GPD: Heerenveen legt Ajax niets in de weg
door Peter van Duyl

Ajax was voorbereid op zware storm, maar in het Abe Lenstra-stadion waaide zaterdagavond maar een heel matig briesje. Zonder noemenswaardige inspanning schudden de Amsterdammers het povere Heerenveen van zich af (0-3) en dat was met het oog op het vervolg van de Champions League, die woensdag in Valencia aan zijn tweede hoofdstuk begint, een welkome verrassing.