Menu

Koppensnellen Inter-Ajax (1-0)

Lange tijd koesterde Ajax de hoop dat tegen Inter een of heel misschien wel drie punten gehaald konden worden. Maar aan een moment hadden de Italianen genoeg om de verdediging van Ajax te slechten. Wat vonden de Nederlandse media van de vertoning van Ajax in het San Siro?

AD: Klassemoment van Crespo velt Ajax

Door Maarten Wijffels

Lang had Ajax uitzicht op een tweede opeenvolgende stunt in de Champions League. Eén moment van klasse van Hernán Crespo was echter voldoende om gisteravond in Milaan het minimale verschil te maken tussen de Nederlandse landskampioen en Inter, de nummer twee van Italië, dat met 1-0 won.

Telegraaf: Inter Milaan slinks naar overwinning

Het doemscenario kwam voor aanvang van Internazionale-Ajax uitgebreid aan de orde. Je speelt als Nederlandse club beter dan de Italianen, maar na 90 minuten verlies je gewoon. Ronald Koeman, de trainer van Ajax, wist het als geen ander. Desondanks kon hij niet voorkomen dat het zijn ploeg in de tweede wedstrijd van de Champions League overkwam. Ajax speelde beter, had veruit het meeste balbezit en Internazionale won met 1-0 door een treffer een kwartier voor tijd van de Argentijn Hernan Crespo.


Volkskrant: Ajax trapt in slotfase toch in Italiaanse valkuil

Van onze verslaggever Paul Onkenhout

In het beroemde paleis van Internazionale trapte Ajax in een oude, zorgvuldig gecamoufleerde Italiaanse val. Verwend door een overwicht kwam het jonge elftal door een onverwacht doelpunt in het laatste kwartier op pijnlijke wijze ten val. Inter greep daardoor de koppositie in een groep die na twee speeldagen een onvoorspelbaar karakter heeft gekregen.


NRC: Onervaren Ajax loopt in val Inter

Door onze redacteur Erik Oudshoorn

Eén onachtzaam moment werd Ajax tenslotte fataal. Trainer Ronald Koeman had er vooraf nog zo voor gewaarschuwd. Italiaanse ploegen geven hun tegenstanders de hele wedstrijd de indruk dat ze beter zijn, maar in de uitslag komt dat zelden tot uitdrukking. Het onervaren Ajax liep desondanks in de val tegen Internazionale. Een verre trap van de flank van invaller Matias Almeyda werd een kwartier voor het einde door sluipschutter Hernán Crespo met het puntje van zijn schoen in de hoek getikt. Verdediger Petri Pasanen kwam net te laat.