Menu

Koppensnellen Juventus - Ajax (1-0)

Door de 1-0 nederlaag bij Juventus en de 5-1 overwinning van Bayern München op Maccabi Tel-Aviv is Ajax uitgeschakeld voor een plaats in de tweede ronde van het UEFA-Champions-Leaguetoernooi. In de tweede helft speelden de Amsterdammers niet slecht in het spookstadion van Turijn. Wat de pers schreef over dit typerende verlies in Italië lees je hier.

AD:Ajax op alle fronten onvoldoende
Door Sjoerd Mossou

De defensie van Juventus incasseert zelden een tegentreffer en wordt al helemaal niet bang van een handvol jeugdige Amsterdammers. Het was pijnlijk om te zien hoe Ajax bij vlagen dapper ten aanval trok, maar vervolgens niet eens uitzicht had op een kans. Slechts Mauro Rosales kreeg in de eerste helft een kleine mogelijkheid, na een prima assist van Ryan Babel.

Lees mer >>

Volkskrant:Winteravondvoetbal in spookstadion
door Willem Vissers

In een decor dat detoneert bij de grootsheid van de Champions League, heeft Ajax het schrikbarende Europese verval verder gestalte gegeven. Turijn nam de komst van het eens zo grote Ajax voor kennisgeving aan. De uitslag was logischerwijs 1-0, want daarop is Juventus geabonneerd.

Lees meer >>

Spits:Ajax uitgespeeld in CL
door Sander Schomaker

Precies waar iedereen bij Ajax vooraf bang voor was, gebeurde gisteren in het Champions League-duel met Juventus. Ajax verloor door een blunder in de verdediging (Maxwell) met 1-0 van de Italiaanse recordkampioen. Een uitslag die niemand zal verrassen in de voetbalwereld, want Juventus wint al zijn Europese wedstrijden dit jaar met 1-0, al vijf keer op rij. ,,We moeten achterin geen stommiteit begaan", had trainer Ronald Koeman vooraf tevergeefs nog gezegd.

Lees meer >>

GPD:Ajax onmachtig op spooktoneel
Door André Hoogeboom

Onmachtig en bedeesd doorloopt Ajax de hogeschool van het Champions League - voetbal. In het spookstadion van Delle Alpi moest Ajax opnieuw buigen voor een geslepen Italiaanse ploeg 1 - 0.

Zoals altijd is een strijdplan weinig waard als de tegenstander beter is. Het zuinige Juventus overklaste Ajax niet, maar had daar ook helemaal geen zin in. Italiaanse ploegen spannen zich niet meer in dan strikt noodzakelijk. Ze gaan niet spelen om het publiek een lekker avondje te bezorgen.

Lees meer >>


Parool: Machteloos Ajax gaat ten onder
Jop van Kempen

Zonder een echte daad van verzet verloor Ajax van Juventus: 1-0. De ploeg van Koeman kreeg anderhalve kans. Het krachtsverschil tussen het degelijke Juventus en het wankele Ajax was te groot om er gisteravond een spannende wedstrijd van te maken. Als de Italianen eens druk zetten, verloor Ajax snel de bal. Probeerde Ajax de tegenstander op te jagen, dan was dat altijd zonder resultaat. Het was daarom niet zozeer de vraag óf er een Italiaanse treffer zou vallen, maar wanneer.

Lees meer >>

GPD:Ryan Babel lichtpuntje machteloos Ajax
door Peter van Duyl

Op een avond zonder kraak of smaak wierp de toekomst toch nog een straaltje licht vooruit. In de machteloze strijd van Ajax bij Juventus, traditioneel door de Italianen met 1-0 gewonnen, bezorgde Ryan Babel de Amsterdamse fans een sprankje hoop. Op het hoogste niveau hield het 17-jarige talent zich bijna achteloos staande.

Lees meer >>