Menu

Koppensnellen Kopenhagen-Ajax (0-0)

Het eerste duel in de tweede ronde van de UEFA Cup eindigde in een gelijkspel. Of dat genoeg is voor Ajax, moet over twee weken in de Arena blijken. Winnen is de enige optie voor Ajax om in de derde ronde te geraken. Behalve de supoprters zaten ook vertegenwoordigers van de media op de tribunes in Kopenhagen. Wat vonden zij ervan? Dat lees je in een kleine bloemlezing.

Parool: Ajax kan in moestuin één helft overtuigen Door Dick Sintenie

Ajax overtuigde gisteravond één helft tegen FC Kopenhagen. Het was niet voldoende voor de winst, maar de 0-0 biedt wel mogelijkheden om de derde ronde in het Uefa-Cuptoernooi te bereiken.

AD: Schakelduel zonder winnaar Door Maarten Wijffels

Afgaand op het duel van gisteravond zal Ajax alle creativiteit moeten aanspreken om de stugge Deense landskampioen over twee weken te bedwingen. In een vooruitblik sprak Adriaanse de verwachting uit dat Kopenhagen zich niet zou aanpassen; de ploeg zou aanvallen. Dat bleek zeker in de eerste helft niet het geval. De thuisclub begon op de akker van het Parken Stadion met veel mensen achter de bal. Kopenhagen dwong Ajax vanaf de eerste minuut tot een schaakpartij, waarin de Amsterdammers een helft goed en een helft slecht voor de dag kwamen.

De Telegraaf: Ajax moet nog vrezen

Voor het eerst dit seizoen niet scoren en direct bevindt Ajax zich in de gevarenzone wat betreft kwalificatie voor de derde ronde van de UEFA Cup. Op het oog kan je met 0-0 in een uitwedstrijd tegen FC Kopenhagen thuiskomen, maar in het huidige voetbal is het toch te vaak een kwetsbare uitgangspositie gebleken. Vooral omdat ieder slippertje dodelijk kan zijn als het resulteert in een doelpunt voor de Denen in de Amsterdam ArenA. En daar komt bij dat Rafael van der Vaart tegen z'n derde gele kaart opliep en is geschorst voor de return, die Ajax moet winnen.