Menu

Koppensnellen NAC - Ajax 0-3

Ajax-aanhang laat Pasanen blozen

Door Marcel van Lieshout

Er klonk een vertrouwde Volare-variatie in het NAC-stadion waar Ajax gistermiddag een eenvoudige zege (0-3) boekte en een Fin langdurig werd toegezongen door de Ajax-aanhang. Petri Pasanen, sinds vorige week international, kreeg zowaar een kleur op de bleke wangen van al die attentie voor zijn ongebruikelijke rol als match winner.

Twee keer scoren in één wedstrijd overkwam die vroegere Fin van Ajax - de F-side mag nog graag zijn naam scanderen - bij herhaling. En de namen mogen zich dan even gemakkelijk voegen in de Volare-variatie, Pasanen doet in de verste verten niet denken aan Litmanen. Althans niet op het voetbalveld. Waar Litmanen danste en dartelde daar buffelt en draaft Pasanen.

Volkskrant

Zelfvertrouwen Ajax groeit na vijf duels zonder verlies

Door Valentijn Driessen

BREDA - Na de Brabanttour heeft Ajax het syndroom van uitwedstrijden voorlopig van zich afgeschud. Na bijna een jaar zonder overwinning buiten de zo vertrouwde 'huiselijke' omgeving van de Amsterdam ArenA hield PSV de Ajacieden in Eindhoven ternauwernood op 1-1, maar kreeg Willem II in eigen huis een 1-0 nederlaag te slikken en werd NAC gisteren in het Fuji Film Stadion op een kansloos verlies van 3-0 getrakteerd.

De Telegraaf