Menu

Koppensnellen NAC - Ajax (0-3)

Ook dit seizoen wist Ajax als enige van de topdrie de uitwedstrijd in Breda te winnen. Waar Feyenoord en PSV op een punt bleven hangen, won Ajax met 0-3 van NAC. Wat de journalisten van het duel vonden, lees je hier.

GPD: Ajax voelt tegen NAC de pijn van een volle agenda
door André Hoogeboom

Op de overwinning van Ajax viel cijfermatig niets aan te merken. Het werd 0-3 in Breda tegen NAC en daarmee bleef de voorsprong van één punt op Feyenoord intact. Maar de cijfers verbloemden het magere spel van de landskampioen, die gaandeweg het drukke seizoen steeds meer op het tandvlees begint te lopen. In Breda weigerde NAC de gelijkmaker te scoren, waarna de 0-2 van Andy van der Meyde het verzet definitief brak.

Lees meer >>

Telegraaf: Ajax ruim langs NAC

Langzaam maar steeds duidelijker ondervindt Ajax in de beslissende fase van de competitie de nadelige gevolgen van een overvol wedstrijdprogramma. Zo kon het zondagmiddag gebeuren dat de Amsterdamse vreugde over het verrassend eenvoudige bezoekje aan NAC (0-3) door een groeiende ziekenboeg en twee slecht samenwerkende spitsen enigszins werd getemperd.

Lees meer >>

Volkskrant: Sterren voor Ajax in mineur
door Willem Vissers

Tegen NAC (0-3) kon Ajax gisteren - dankzij Sneijder en Van der Meyde - ook zonder de aanvalskracht van Van der Vaart en Ibrahimovic, maar de komende weken zal samenballing van kwaliteit broodnodig zijn. Met duels tegen Feyenoord (woensdag, halve finale beker) en AC Milan (een week later, kwartfinale Champions League), is het seizoen voor de aftredende kampioen in een cruciale fase beland: twee van de drie prijzen staan op het spel.


Lees meer >>

Vi: Tegenvallend Ajax wint ruim bij NAC

Ajax bakte er tegen NAC Breda weinig van. Maar het teleurstellende optreden van de Amsterdammers bleef zonder gevolgen (0-3). Wesley Sneijder voorkwam met onder andere zijn eerste competitietreffer puntverlies.
Ajax was met een uitgedunde selectie naar Breda afgereisd. Hatem Trabelsi, Petri Pasanen en Tomás Galásek waren geblesseerd afgehaakt. Vroeg in de wedstrijd voegde Nigel de Jong zich bij het drietal. De jonge middenvelder moest na een botsing met Ali Boussaboun al na een kwartier plaatsmaken voor Andre Bergdølmo.

Lees meer >>

NAC: 'Ten Cate: Slecht gespeeld'
"We hebben niet goed gevoetbald", begon Henk ten Cate zijn analyse tijdens de persconferentie na NAC Breda - Ajax. "Het uitte zich vooral in de eerste helft, dat we soms drie tegen drie kwamen te staan, maar dat we nog niet eens in staat waren om een schot op goal te lossen." Ten Cate vond dat zijn middenveld het wél goed deed. "Maar we deden voorin veel te weinig met de ruimte die we kregen."

Lees meer >>