Menu

Koppensnellen NAC - Ajax (4-2)

Ajax leed tegen NAC de eerste nederlaag van het seizoen. In Breda verloren de Amsterdammers met 4-2 na een 1-0 ruststand. Trainer Ronald Koeman was niet tevreden over de manier waarop vooral de defensie speelde. Wat vond de pers van het spel van Ajax?

Volkskrant: NAC met viertal goals te aardig voor suffig Ajax
Door Willem Vissers

En wat het voor Ajax was? Geen idee. Ongeloof en verbijstering streden om voorrang bij het aanschouwen van Ajax. Was dít de club die dinsdag een fascinerende strijd op hoog niveau uitvocht met de laatste winnaar van de Champions League, AC Milan? Blijkbaar is het voor de jonge garde moeilijk om de weelde te dragen en volgt op een gedreven optreden weer een suffige beurt, waarbij de zwarte kousen onder het rood-wit een voorbode vormden voor de aanstaande rouw.

Lees meer >>

GPD: Ajax verliest van NAC Breda
Van onze verslaggever Peter van Duyl

Op de domper van Milaan volgde de afgang van Breda. Een verbijsterend zwak Ajax had zondag geen schijn van kans tegen het ontketende NAC. Onder aanvoering van de Zweed Johan Elmander won de thuisploeg met 4-2.

Omdat Lobont redding op redding verrichtte, bleef het verdrietige Ajax-spel nog bijna onbestraft ook. Op de blunder van Babos, waarbij Sikora scoorde, volgde een subtiel doelpuntje van invaller Ibrahimovic (3-2) en hadden de Amsterdammers nog meer dan een kwartier om alsnog iets van de middag te maken.

Lees meer >>


Telegraaf-i: Eerste nederlaag Ajax bij NAC Breda

Twee Bredase aanvallers hadden welhaast de dag van hun leven. Boukhari, nota bene gehuurd van Ajax, en Elmander, eigendom van Feyenoord. Boukhari, vooralsnog door Koeman te licht bevonden, maakte de openingstreffer. De Zweed Elmander zorgde voor nummer twee en drie. Beiden kregen de gelegenheid nog vaker raak te schieten, maar verzuimden dat.

Lees meer >>

Vi: Huurlingen NAC geven Ajax pijnlijk pak slaag

Ajax is voor het eerst dit seizoen in de Holland Casino Eredivisie bestraft voor het matige spel. De Ajax-huurlingen Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf en Feyenoord-huurling Johan Elmander bezorgden NAC Breda een mooie middag en Ajax een pijnlijke 4-2 nederlaag.

Lees meer >>

AD: Bredase huurlingen kraken slap Ajax
Door Paul van den Bosch

Een trainer van het grote Ajax die zijn slappe elftal naar een nederlaag met vijf à zes doelpunten verschil ziet solliciteren, is even zeldzaam als een collega van NAC die na de 4-2 constateert dat de zege op Ajax veel hoger had kunnen uitvallen.

Lees meer >>


NRC: Freewheelen van Ajax genadeloos afgestraft door NAC
Door Erik Oudshoorn

'Titelkandidaat op bezoek' stond er gisteren als aankondiging op de cover van het programmaboekje bij NAC-Ajax. Dit vooruitzicht stimuleerde de Bredase gastheer zo kort voor het lang verwachte UEFA-Cupavontuur tegen Newcastle United tot grote daden. Ajax mocht blij zijn met 'slechts' een 4-2 nederlaag in een opwindend duel. Na het bescheiden verlies in het San Siro tegen AC Milan (1-0) dacht het team van Ronald Koeman kennelijk in het Brabantse zonnetje te kunnen freewheelen en die instelling werd genadeloos afgestraft. Weg voorsprong op rivaal PSV, weg koppositie in de eredivisie.

Lees meer >>

Parool: Koeman weet niet wat hem overkomt

Door Rim Voorhaar

Ajax ging gisteren roemloos onderuit in Breda tegen een ontketend NAC. Ajax verloor met duidelijke cijfers, 4-2. En met die score kwamen de Amsterdammers - die hun koppositie verloren aan PSV - nog goed weg. Gedenkwaardige wedstrijden genoeg in het verleden van Ajax. Historicus Evert Vermeer heeft er juist een boek aan gewijd: 'Ademloos Ajax; 50 gedenkwaardige wedstrijden'. Daaronder valt ook een serie gedenkwaardige nederlagen die Ajax ooit leed.

Lees meer >>