Menu

Koppensnellen NEC - Ajax (0-0)

Dat het 0-0 bleef in Nijmegen was een wonder op zich. Kansen kreeg Ajax genoeg, maar het afronden was tegen NEC niet zo goed verzorgd, anders was er ongetwijfeld een andere eindstand neergezet. Door het gelijkspel wordt het eventueel kampioenschap weer uitgesteld. Wat de pers van de wedstrijd vond, lees je hier.

Gelderlander: NEC laat Ajax nog even zweten
Door Joost de Poel

Het geduld van de Ajax - fans wordt danig op de proef gesteld. Gisteren zorgde een ontketend NEC ervoor dat de 29ste Amsterdamse landstitel mogelijk opnieuw met een extra week wordt uitgesteld. Tegelijk werd in De Goffert het bewijs geleverd dat ook doelpuntloze duels extreem kunnen boeien. Ajax eindigde op 0-0, maar in De Goffert was geen mens te vinden die klaagde over dat tekort aan doelpunten. In Nijmegen ontspon zich gistermiddag een wedstrijd zoals die op de Nederlandse velden nog zelden wordt vertoond: vol onbegrensde inzet, honderd procent kansen, pittige overtredingen, curieuze missers, dubieuze buitenspelgevallen en fabuleuze reddingen.

Lees meer >>

AD: Weer geen kampioen
Door Maarten Wijffels

Echt zorgen maakt niemand zich nog bij Ajax, maar de nervositeit in de jacht op een al zeker lijkende landstitel neemt toe. Het 0-0 gelijkspel tegen NEC was gisteren alweer de vierde remise in de laatste vijf wedstrijden.Zoals de zaken er nu voorstaan, kan Ajax pas op de voorlaatste speeldag van het seizoen de landstitel vieren.

Lees meer >>

Ajax zwalkt naar titel
door Sander Schomaker

Ajax is in de slotfase van de competitie behoorlijk de weg kwijtgeraakt. Drie weken geleden leek de ploeg van trainer Ronald Koeman in een zetel naar de 29e landstitel te koersen. Twaalf punten was de voorsprong op nummer twee PSV, dus de bloemen en de champagne werden alvast besteld in de ArenA. Maar na het derde opeenvolgende gelijke spel, dit keer tegen NEC (0-0) is de voorsprong van de Amsterdammers, met nog drie duels te spelen, geslonken tot zes punten.

Lees meer>>

ANP: Ajax kan weer niet winnen
Op bezoek bij NEC heeft Ajax zondagmiddag voor de derde keer op rij niet kunnen winnen. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en kunnen op eigen kracht pas over twee weken kampioen worden. NAC is dan de tegenstander.

Lees meer >>

GPD: Lonkende titel loden last voor Ajacieden
door André Hoogeboom
Het kampioensfeest van Ajax heeft ernstige vertraging opgelopen. Door de 0-0 gisteren tegen NEC kunnen de Amsterdammers ook volgende week bij Zwolle geen kampioen worden. Tenminste, als PSV bij Volendam wint.

Dus wordt de titel pas over veertien dagen verwacht. Meevaller is dat het feest dan in eigen huis gevierd kan worden. Tegenvaller is dat de opponent NAC heet, waarvan dit seizoen al twee keer werd verloren.

Ajax heeft al drie wedstrijden niet meer gewonnen en wordt stilaan nerveus. De laatste klap blijft maar uit en dat begint te knagen aan spelers en trainer. Gisteren hadden drie punten voor broodnodige rust kunnen zorgen. Nu blijft het ’als-scenario’ als een donkere wolk boven de Amsterdamse club hangen.

Lees meer >>