Menu

Koppensnellen NEC - Ajax (0-1)

Ajax won met 0-1 bij NEC, maar goed voetbal zat er afgelopen zondag niet in. NEC was de voetballende ploeg geweest en Ajax ging er met de volle buit vandoor. Wat de meegereisde journalisten van het duel vonden, lees je hier.

AD:Ajax schreeuwt om verlossing
Door Sjoerd Mossou

Ajax snakt naar duidelijkheid én een ingrijpende renovatie. Met onnavolgbaar slecht voetbal tegen NEC, voerde het elftal de druk op de clubleiding alleen maar op. Zo kan het niet langer, moeten ook Arie van Eijden en co hebben gezien. Slechts een nieuwe trainer kan het sportieve failliet van de ploeg voorkomen en haast is geboden. Met de topper tegen PSV op komst (zondag), schreeuwt de club om een schokeffect.

Lees meer>>

Telegraaf: Ajax krampachtig
door Yoeri van den Busken

Met een mengeling van meligheid en koppigheid zong de gekooide aanhang van Ajax over voetballes en kampioenen. Hoongelach was het antwoord in Nijmegen, ten teken dat het momenteel ietwat ongepast is om de Amsterdamse ploeg aan zulke hoogdravende teksten te koppelen. In een wedstrijd die verdacht veel leek op een krampachtig gevecht tegen degradatie bleven de interim-trainers Ruud Krol en Tonny Bruins Slot niettemin voor de derde keer, en opnieuw op vreemde bodem, succesvol: 0-1.

Lees meer>>

Volkskrant:Van der Vaart en Ajax verder uit elkaar
Door Poul Annema

Op slechts één onderdeel van het spel bleek Ajax uiteindelijk de betere van NEC. De landskampioen verzilverde, weliswaar met horten en stoten, een strafschop, een buitenkans die aan de lang gelijkwaardige Nijmeegse tegenstander niet bleek te zijn besteed.

Lees meer >>

Gelderlander:Geluk blijft trouwe bondgenoot Ajax
Door Joost de Poel
Als zelfs NEC - fans met recht kunnen scanderen dat Ajax schuldig is aan 'anti - voetbal' dan is het wel heel beroerd gesteld met de landskampioen. Gisteren won de ploeg miraculeus met 0 - 1 van een oppermachtig NEC. Dankzij geluk én een opponent die zich inmiddels wekelijks in eigen voet schiet.

Lees meer>>

Spits:Ajax mazzelt in Nijmegen
door Sander Schomaker

Ajax heeft gisteren in Nijmegen, een week voor de topper tegen PSV, met veel pijn en moeite kunnen voorkomen dat de achterstand op de Eindhovense koploper nog verder opliep. In de Goffert tegen NEC kwam de ploeg van interim-coaches Ruud Krol en Tonny Bruins Slot er eigenlijk nauwelijks aan te pas, maar won wel: 0-1.

Lees meer >>