Menu

Koppensnellen NEC - Ajax (1-2)

Met hangen en wurgen wisten de Ajacieden zondag drie punten mee te nemen richting Amsterdam. Sikora zorgde in de tweede helft voor de aanvallende impuls, waaruit Litmanen en Maxwell scoorden. Wat de aanwezige schrijvende pers van het duel vond, lees je hieronder.

Telegraaf: Ajax met veel moeite langs NEC
Door Donald de Klonia

Het lege vak achter doelman Gentenaar inspireerde Ajax niet tot grootse daden. NEC daarentegen begon met veel enthousiasme aan het duel. Binnen tien minuten creëerden de Nijmegenaren drie doelprijpe kansen. Nummer vier was raak. Hersi werd diep weggestuurd en scoorde beheerst: 1-0. De Ajax-verdediging zag er niet goed uit met drie verdedigers op één lijn. De geschorste Chivu werd node gemist.

Lees meer >>

GPD: Victor Sikora geeft Ajax weer vleugels
Door André Hoogeboom

Dat betrof vooral opluchting aan de kant van Ajax, dat weer een uitwedstrijd met moeite won. Vooral dankzij Victor Sikora. De vleugelspits kende een moeilijke tijd bij Ajax en beschouwde zijn bijdrage tegen NEC als een gedeeltelijke revanche. In twee opzichten. Een sportieve genoegdoening voor zichzelf en een duidelijk daad richting het Nijmeegse publiek.

Lees meer >>

VI.nl: Invaller Sikora helpt Ajax langs NEC

De 2-1 zege van Ajax was verdiend. NEC begon zeer overtuigend aan het duel, maar gaf na de eerste 25 minuten het initiatief te makkelijk uit handen en kroop te veel voor het doel van keeper Dennis Gentenaar. Ajax maakte daar aanvankelijk weinig gebruik van, maar nadat de Amsterdammers in de tweede helft het tempo opschroefden, oogde de Nijmeegse ploeg steeds vermoeider en was het wachten op de tegentreffers.

Lees meer >>