Menu

Koppensnellen NEC - Ajax

De verrichtingen van Ajax worden in de media nauwlettend gevolgd. Hieronder een kort overzicht van verschenen verhalen naar aanleiding van de wedstrijd NEC - Ajax, die de Nijmegenaren met 1-0 wonnen.

Algemeen Dagblad: NEC bluft Ajax af Door Christiaan Ruesink

Nijmegen - Bij Ajax doet zich dit seizoen het merkwaardige verschijnsel voor dat de ploeg verkrampt wanneer de tweede plaats op de ranglijst in zicht komt. De Amsterdammers wisten gisteren om 17.15 uur bij de aftrap van het duel met NEC dat Feyenoord had verloren van RKC. De kloof met de Rotterdammers zou derhalve verkleind kunnen worden. Die situatie was identiek aan die van 9 maart, toen Ajax tegen FC Groningen speelde. Net als destijds verzuimde de formatie van Co Adriaanse zijn kans te grijpen. In het Oosterpark werd het 3-3. Gisteren verloor Ajax met 1-0 van NEC.

De Gelderlander: Geen excuses voor Ajax Door Jaap van Essen

NIJMEGEN - De ene stervoetballer uit de jaren zeventig is de andere niet. Zeker niet als trainer in de eredivisie. Wim van Hanegem liet zijn Sparta twee weken geleden kinderlijk enthousiast aanvallen tegen Ajax en verloor derhalve met maar liefst 9-0.

Het Parool: NEC zet Ajax terug op aarde Door Rim Voorhaar

NIJMEGEN - En weer liet Ajax een kans onbenut om in te lopen op Feyenoord. Integendeel, de ploeg van Co Adriaanse was kansloos tegen de mannetjesputters van Johan Neeskens en NEC (1-0).