Menu

Koppensnellen: PSV - Ajax (2-0)

Een bleke topper die gekenmerkt werd door beter veldspel van Ajax maar beslist werd door twee doelpunten voor Kezman. PSV won met 2-0, heft het glas 'limonade' op de aanstaande landstitel en Ajax moet nu de tweede plaats bewaken. Wat de kranten schreven, lees je hier.

Volkskrant: Afweer en Kezman bepalen kracht PSV
Van onze verslaggever Robèrt Misset

Uitdagend toonden de Ajax-supporters voor het duel met PSV een enorm spandoek met daarop de tekst 'Groeten uit de Champions League'. Volgend seizoen doet PSV ongetwijfeld de groeten terug, terwijl Ajax na de 2-0 nederlaag in Eindhoven nog maar moet afwachten of zijn Europese triomftocht een vervolg krijgt. Het spandoek werd dan ook snel weer opgerold.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax' koningskinderen verbleken in armoedige topper
Paul Onkenhout

Na een les in nederigheid, toegebracht door de nieuwe, gortdroge kampioen van Nederland, doemt voor het hooggeprezen Ajax plotseling een onbestemde toekomst op. Het lachen verging de Amsterdamse koningskinderen uit de Europese koningsliga in eigen land, in Eindhoven, waar een tweevoudige nederlaag werd geleden. Het was de nauwelijks verrassende uitkomst van een armoedige wedstrijd, waarvoor alle betrokkenen zich zouden moeten schamen, maar de Ajacieden vooral. Het verdedigen van de landstitel is onbegonnen werk geworden voor het elftal dat - en dat was de tweede nederlaag - deelname aan de Champions League dreigt te verspelen.

Lees meer >>

GPD: Doemscenario dreigt voor Ajax na verlies (2-0) in Eindhoven
door André Hoogeboom

PSV vierde gisteren in de bleke topper tegen Ajax de triomf van de degelijkheid. De Eindhovense formatie sloeg dankzij een 2-0-overwinning een beslissend gat van tien punten met de regerend kampioen. Dat is te veel om nog te overbruggen in de rest van de competitie. Coach Guus Hiddink vond het toch nog te vroeg om de champagne te ontkurken. ,,Laten we er een glaasje limonade op drinken.``

Lees meer >>


Gelderlander: Ajax is de landstitel kwijt
Door Jaap van Essen

Ajax is bezig aan een verrassende en tot nu toe ook succesvolle campagne op de Europese velden. Onderwijl heeft de heersend landskampioen het thuisfront echter verwaarloosd. Nog een paar weekjes en dan zijn de Amsterdammers hun landstitel kwijt.

Lees meer >>

Eindhovens Dagblad: PSV heeft titel in bestelling
Door Henk van Weert

De titel is nog niet binnen, maar PSV deed gisteren wel resoluut de bestelling de deur uit. Na de 2-0 overwinning op Ajax zijn de Eindhovenaren praktisch zeker van de zeventiende landstitel. Guus Hiddink hield toch wijselijk een slag om de arm. 'We moeten alert blijven. Als ik een ploeg had die volledig in balans is, zoals in '88, hadden we vandaag de champagne opengetrokken. Nu houd ik het nog even bij limonade.'


De kwaliteit van het voetbal gaf ook al geen aanleiding om de kurken te laten knallen. Wedstrijden tussen PSV en Ajax bieden meestal aardig voetbal, maar de brunchpartij van gisteren was er eentje om snel naar de oude doos te verwijzen. De wedstrijd verzandde in een compromis tussen willen en kunnen. Ajax wilde wel, maar kon niet. PSV kon in theorie meer, maar wilde niet. Hoefde ook niet zo nodig, met een voorsprong van zeven punten aan de aftrap.

Lees meer >>

Parool: Ajax heeft titel opgegeven
Dick Sintenie

Een jaar geleden baande Ajax zich een weg naar het landskampioenschap door wedstrijden te winnen die het eigenlijk niet kon winnen. Dit seizoen hebben de Amsterdammers de titel al opgegeven. Ajax verliest in de competitie wedstrijden die het niet hoeft te verliezen, zoals gisteren tegen PSV (2-0).

Lees meer >>

GPD: PSV heeft titel voor het grijpen
door Peter van Duyl

Valencia, Arsenal en AS Roma kregen het niet voor elkaar, maar PSV hoefde gisteren niet eens goed te spelen om Ajax voor de tweede maal dit seizoen op de knieën te dwingen. In een onthutsende topper bleef de ploeg van Guus Hiddink zijn voornaamste concurrent met 2-0 de baas. In Eindhoven kan het draaiboek voor het kampioensfeest uit de kast.

Lees meer >>