Menu

Koppensnellen RBC - Ajax (0-1)

Door de 0-1 zege op RBC is Ajax nog de enige ploeg van de Grote Drie zonder puntverlies. Waar PSV in de eerste ronde punten liet liggen en Feyenoord in de tweede verloor, kwam Ajax door een doelpunt van Tom Soetaers tot winst. Wat vonden de schrijvers van de digitale media van het duel?

VI: Soetaers bewijst nu al waarde voor Ajax

Gemakkelijk had Ajax het zeker niet, zaterdagavond in Roosendaal. De Amsterdammers zijn nog duidelijk op zoek naar de vorm én de vaste patronen. Toch won de ploeg van Ronald Koeman van RBC - zij het minimaal, 0-1 - en nam en passant de koppositie in bezit.

Lees meer >>

RBC-online: RBC krijgt te weinig

RBC Roosendaal heeft vanavond haar eerste thuisduel in het Vast&Goed Stadion met 0-1 verloren van Ajax. In de 34e minuut verschalkte Tom Soetaers RBC-doelman Maikel Aerts door de benen in de korte hoek.

In een volgepakt Vast&Goed Stadion begon RBC Roosendaal uitermate fel. Ajax werd meerde malen vroegtijdig opgevangen, iets wat Ronald Koeman niet voorzien had: "RBC Roosendaal speelde in de beginfase duidelijk feller en liet het betere voetbal zien. Daarbij kwamen ze ook nog tot twee goede kansen. Wij hadden in die fase duidelijk het geluk aan onze zijde."

Lees meer>>

Ajax vestigt een belabberd record
Door Jop van Kempen

'Het zou eigenlijk beter zijn geweest als Ajax vandaag had verloren,'' zei Koeman. Een nederlaag tegen een nietige tegenstander zou Ajax tenminste op scherp hebben gesteld. Woensdag wacht immers het kwalificatieduel voor de Champions League met de Oostenrijkers van Grazer AK, een wedstrijd waarmee het vervolg van het seizoen staat of valt. Mocht Ajax zich niet plaatsen voor het hoofdtoernooi, dan is het seizoen al goeddeels mislukt.

Lees meer >>