Menu

Koppensnellen RBC - Ajax (1-4)

Ajax won op het dooie gemak van RBC in Roosendaal. Drie goals in de eerste helft hadden het al makke RBC diep geraakt. In plaats van de score opvijzelen tot een seizoensrecord, bleef Ajax op Koninginnedag mild voor de ploeg van Dolf Roks, 1-4. Wat de pers schreef over het duel lees je hier.

AD:PSV hengelt naar de joker van Ajax
Door Sjoerd Mossou

Improviseren was tot voor kort niet zo ingewikkeld bij Ajax. Zodra er achterin of op het middenveld een steen ontbrak, was er altijd een puzzelstukje dat overal paste
Joker Nigel de Jong acteerde de afgelopen anderhalf jaar op zeven posities bij Ajax; veelzijdigheid begon zijn grootste vijand te worden.

Zaterdagavond in Roosendaal moest Danny Blind volop schipperen met zijn opstelling, door de blessure van Maxwell en het gebrek aan linksbenige verdedigers bij Ajax. De coach weigerde echter De Jong te offeren.

Lees meer >>

AD:Bevredigende rentree Galásek

Voor het eerst sinds 19 december vorig jaar, destijds uit tegen FC Groningen, speelde Tomás Galásek een wedstrijd in het eerste team van Ajax.

De Tsjech controleerde tegen RBC Roosendaal als vanouds en benutte na ruim een uur een strafschop. ,,Ik ben tevreden'', keek Galásek terug. ,,Het heeft even geduurd, maar mijn liesblessure vroeg een gedegen en geduldige behandeling. Maandag heb ik voor het eerst meegedaan bij Jong Ajax, nu kreeg ik gelukkig weer een kans van de trainer. Het ging aardig, al zat ik er op 't laatst wel een beetje doorheen.''

Lees meer >>
´GPD:Ajax is veranderd, Galasek dezelfde gebleven
Door Jop van Kempen

Na ruim vier maanden blessureleed maakte Ajacied Tomas Galasek zaterdagavond tegen RBC zijn rentree (4 - 1). Uit een penalty scoorde hij de vierde treffer. Maar belangrijker: hij speelde even sober als altijd. Galasek is dezelfde gebleven, maar het Ajax waarin hij terugkeerde, is volledig veranderd.

Met gevoel voor ironie zou je Tomas Galasek (32) de oude Hedwiges Maduro (20) kunnen noemen. In de vier maanden die de Tsjech nodig had om te herstellen van zijn liesblessure, liet Maduro zich nadrukkelijk gelden als de 'nieuwe' controlerende middenvelder van Ajax. En waar Galasek zijn plek in het Tsjechische elftal door zijn blessure kwijtraakte, mocht Maduro van bondscoach Marco van Basten zijn eerste interland spelen.

Lees meer >>

Spits:Dubbel gevoel over rentree bij Ajax-speler Galásek
door Pascal van Wessel

De terugkeer met een doelpunt kon zijn gevoel van onbehagen zaterdagavond niet wegnemen. Na de plichtmatige 1-4 overwinning op RBC zei Tomás Galásek: ,,Dit is een pechseizoen, een van mijn slechtste bij Ajax."

Vier maanden stond de Tsjechische middenvelder op non-actief. Gegeseld door een slepende liesblessure. Galásek (32) beleefde de woelige tijden bij de Amsterdamse club van een afstand. Vanuit de verte zag hij de opkomst en ondergang van spelers en trainers. Er veranderde veel sinds hij voor het laatst in het veld stond - 19 december 2004, uit tegen FC Groningen (0-4).

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax traint bij RBC op discodansen
Van onze verslaggever Michiel de Hoog

ROOSENDAAL - De bal lag nog niet in de touwen of Steven Pienaar wenkte zijn ploeggenoten om met hem te gaan dansen. Eindelijk, ze konden los.
Op Koninginnedag maakten de Ajacieden zich minder druk om de in oranje geklede RBC’ers dan om de uitvoeringen van hun dansjes na de doelpunten. Die waren overigens zeer matig.

Nadat hij de 1-0 had gemaakt, nodigde Pienaar een aantal ploeggenoten uit om te discodansen, maar alleen Nigel de Jong volgde. Maduro en Sneijder waren vergeten hoe het moest.

Lees meer >>