Menu

Koppensnellen RBC-Ajax (2-3)

Het had een routineklus kunnen zijn en Ajax liep ook uit naar een 0-3 voorsprong tegen RBC. Maar tien minuten voor tijd stopten de Ajacieden met voetballen en lieten ze de Roosendaalse formatie terugkomen tot 2-3. Daardoor waren de laatste minuten nog onnodig spannend. Wat vond de vaderlandse pers van het verzuim van Ajax om met een klinkende overwinning uit het Vast en Goed stadion te vertrekken?

AD: Afweer Ajax kwetsbaar
Door Maarten Wijffels

Vorig seizoen baarde Ajax opzien door als enige eredivisie-club in op één na alle competitieduels te scoren. Dit jaar zijn de Amsterdammers ook verdedigend op weg een serie neer te zetten. Zij het een heel wat minder flatteuze. De twee treffers die de ploeg van Ronald Koeman zaterdagavond incasseerde in het uitduel met RBC (2-3), waren alweer de vierde en vijfde in het nog prille seizoen. Over de laatste 11 wedstrijden (oefenduels, competitie en Champions League) staat de teller qua tegendoelpunten zelfs al op 12.


De Telegraaf: Cijfers sussen Ajax in slaap

Een tussendoortje met een ontluisterend slot. Niet noodlottig, maar landskampioen Ajax speelt dezer dagen rond z'n rentree in de Champions League met vuur in de competitie. Vorige week werd het gepromoveerde FC Zwolle op een magere 2-0 nederlaag getrakteerd en zaterdag liet Ajax het eveneens uit de Gouden Gids Divisie afkomstige RBC in Roosendaal bijna langszij komen na een comfortabele 3-0 (Ibrahimovic, Galásek, Chivu) voorsprong. In de 82e en 88e minuut werd het 3-1 en 3-2 (Wooter, Den Ouden), waarna de resterende twee minuten te kort bleken voor de Brabanders om de gelijkmaker te produceren.BN de Stem: RBC explodeert veel te laat

Door Govert van Veen

Of RBC, zo tussen de Europacup-beslommeringen door, een ideale tegenstander was geweest? "Tot de 3-0 wel", zei Ronald Koeman. "Daarna niet meer." Hij had 'met samengeknepen billen' het einde van de wedstrijd afgewacht en was uiteindelijk nog opgelucht geweest ook, met de 3-2 overwinning van Ajax in Roosendaal.

Volkskrant: Koeman verpakt zijn onvrede in woord en daad

Van onze verslaggever Marcel van Lieshout

Nooit wordt Ronald Koeman moe te wijzen op de vele tekortkomingen die er nog aan het spel van landskampioen Ajax kleven, hoe florissant de resultaten dit seizoen ook mogen zijn. Waken voor hoogmoed lijkt de Groninger tot één van zijn kerntaken te rekenen en zo beschouwd beleefde hij zaterdag in Roosendaal een nuttige avond.