Menu

Koppensnellen RKC - Ajax

Na een gezapige eerste helft gebeurde er na de rust in Waalwijk van alles in het duel van Ajax tegen RKC. Chivu kreeg een rode kaart, op zijn verjaardag, het duel werd stilgelegd en een drumband wilde maar niet van het veld. Wat vonden de heren media hiervan?

Volkskrant: Pauze van fluitist Ajax zeer welkom
Door Paul Onkenhout

Nadat Koeman en Ajax-directeur Van Eijden de supporters hadden toegesproken, waagde Temmink een nieuwe poging. Wat de twaalf minuten durende onderbreking nogal saillant maakte, was dat Ajax er optimaal profijt van had. Koeman kreeg ruimschoots de kans zijn tiental, inclusief invaller Mido, te instrueren. Een paar minuten na de hervatting maakte een andere invaller, Maxwell, de gelijkmaker. Temmink bedankt, zongen de supporters prompt en pesterig.

Lees meer >>

Algemeen Dagblad: RKC-Ajax voer voor Van Basten
Door Maarten Wijffels

Met de remise bij RKC-Ajax (1-1) kon zaterdag uiteindelijk iedereen leven. Maar het duel kende zeker vier momenten waarop, met de spelregelwijzigingen die Marco van Basten recentelijk voorstelde in gedachten, een ander verloop mogelijk was.

Lees meer >>

Parool: Ajax houdt moeite met scoren
Dick Sintenie

Als spreekkoren een reden zijn om wedstrijden te staken, geeft dat derden een machtig wapen in handen om het competitieverloop te beïnvloeden. Met tien tegen elf was Ajax overigens nog altijd de betere ploeg. Het RKC van dit moment is niet de sterkste formatie die Jol in Waalwijk ooit heeft neergezet, en dat is een eufemisme. Al kreeg John van Loenhout bij het scheiden van de markt de fraaiste mogelijkheid het duel een winnaar te geven. Hij lepelde de bal echter over de uitgelopen Timmer én over het doel.

Lees meer >>

Brabants Dagblad: 'Misdaadje' Ajax-aanhang loont tegen RKC
Door Henri van der Steen

De avond kreeg dus toch nog enig spektakel, hoewel uit onverwachte hoek. Op het veld gebeurde teleurstellend weinig, hoewel Litmanen begon met enkele vaardige proeven van bekwaamheid. Ajax speelde met vier, RKC met drie aanvallers, maar echt verdedigend voetbalde Jol zeker niet. Molhoek bespeelde Litmanen, maar liet de Fin lopen als die zich in de achterste lijn van RKC begaf.

Lees meer >>