Menu

Koppensnellen RKC Waalwijk - Ajax (0-1)

Ajax won afgelopen weekeinde met krappe cijfers bij RKC Waalwijk. Dankzij een eigen doelpunt van RKC'er Steve Olfers eindigde het duel in 0-1. Maar de Amsterdammers hadden zelf ook meer kunnen én moeten scoren. Wat het Nederlandse journaille van het duel vond lees je hier.

ANP: Doeltreffendheid blijft probleem bij Ajax

Na de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht maakte Ajax-trainer Ronald Koeman zich zorgen over de doeltreffendheid van zijn ploeg. De Amsterdammers wonnen zaterdagavond met 1-0 bij RKC Waalwijk en doorbraken daarmee een negatieve reeks van twee verloren wedstrijden.

”Het baart me nog niet echt zorgen”, reageerde Koeman na afloop. “Tegen FC Utrecht hebben we aanvallend niets gecreëerd, dat ging nu beter. Maar ik geloof niet dat de doelpunten lang op zich zullen laten wachten. Dat komt wel, want de kwaliteit is daarvoor aanwezig. Van der Vaart was bijvoorbeeld ongelukkig in de afwerking, al speelde hij wel goed. Ik hoop dat we vanuit dit resultaat aanvallend meer resultaat kunnen gaan halen.”

Lees meer >>
AD: Resultaatvoetbal van Ajax
Door Maarten Wijffels

Op bezoek bij het traditioneel lastige RKC maakte Ajax-coach Ronald Koeman zaterdagavond een keuze die wel eens cruciaal zou kunnen zijn voor de afloop van dit seizoen.

Wat Koeman deed is de Groninger ten voeten uit. Op het formeren van een winnend elftal heeft hij in zijn trainerscarrière een eigen visie ontwikkeld. Elke volgende wedstrijd benadert hij het liefst als een op zichzelf staand schaakspel. De ene keer bestaat de behoefte aan een extra loper, de andere keer aan een paard. De trainer streeft naar maximale concurrentie en wil met zo veel mogelijk stukken kunnen variëren

Lees meer >>

Spits: Ajax terug op titelkoers
Door Sander Schomaker

Na twee opeenvolgende nederlagen heeft Ajax zaterdag, door een overwinning op RKC Waalwijk, een punt gezet achter de slechte serie in de competitie. Maar erg overtuigend kwam de overigens verdiende zege van de Amsterdammers niet tot stand.

Lees meer >>

Volkskrant: Ajax-aanhang vermaakt zich alleen met Sinouh
Door Charles Bromet

De enige Amsterdammer die zaterdag voor vermaak zorgde in Waalwijk ging gekleed in het keeperstenue van RKC en stond zó te stuntelen, dat de Ajax-aanhang spontaan vergat hoe bedroevend slecht het spel van de koploper was.

Niettemin werd de 1-0 overwinning, door zowel spelers als fans, uitbundig gevierd. Het onderstreepte nog maar eens hoe hard Koemans selectie hunkerde naar succes.

Lees meer >>

GPD: Ajax kan zelf niet meer scoren
door André Hoogeboom

Wesley Sonck stond zaterdagavond weer eens rechtsbuiten. De Belgische aankoop van Ajax legde zich morrend neer bij zijn rol, onder het motto liever rechtsbuiten dan op de bank. Koeman was tevreden over zijn inbreng, hoewel de oefenmeester bij het trainingskamp in Portugal nog met de spits overeen was gekomen dat een rol als vleugelaanvaller niet de ideale is. In Waalwijk maakte Sonck het verschil. De Belg speelde verre van briljant, maar Ajax creëerde meer kansen dan de vorige drie wedstrijden bij elkaar en won eindelijk weer eens: 0-1. Al scoorde Ajax opnieuw niet.

Lees meer >>