Menu

Koppensnellen RKC-Ajax (0-2)

Ajax slaagde er als eerste ploeg in anderhalf jaar tijd in om met drie punten uit het Mandemakersstadion in Waalwijk te vertrekken. Ajax wist met goed aanvalsspel in de eerste helft en goed verdedigen in de tweede een 2-0 overwinning te behalen. Wat vond de vaderlandse pers van deze goede prestatie van de Amsterdammers? Je leest het in een korte bloemlezing.

AD: Chaos het wapen van Ajax Door Maarten Wijffels

Als nummer één van Nederland begint Ajax over anderhalve week aan de lastige uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. De ploeg van trainer Co Adriaanse hecht veel waarde aan die status, maar tegelijkertijd is er het besef dat het niets garandeert voor een succesvol vervolg van het seizoen.

Telegraaf: Ajax houdt de vaart erin Door Valentijn Driessen

Er zou zaterdagavond in Waalwijk een prachtige reeks sneuvelen. Of het betrof de onvoorstelbare ongeslagen rits van 23 thuiswedstrijden van RKC sinds april 2000; of de negen achtereenvolgende overwinningen van Ajax sinds het gelijkspel in de eerste competitiewedstrijd tegen Roda JC. De kleinste club trok met een 2-0 nederlaag aan het kortste eind en Ajax en Rafael van der Vaart voetballen met tien zeges op rij voorlopig even in een ongekende roes voort.

Volkskrant: Succes geeft Ajax zijn oude branie terug Door Charles Bromet

De ploeg die lange tijd op zoek was naar zijn eigen identiteit, lijkt zich in zijn derde gedaante het beste thuis te voelen. Nu het te frivole jasje van de eerste seizoensweken is weggegooid en het defensieve corset weer in de kast hangt, draagt Ajax het oude, vertrouwde clubkostuum. Zelfverzekerd zette de koploper RKC opzij met herkenbaar en solide voetbal: 0-2.

Trouw: Van der Vaart weer van grote waarde Door Oscar Borghardt

In Waalwijk onderstreepte middenvelder Rafael van der Vaart opnieuw dat hij een stormachtige ontwikkeling doormaakt. De achttienjarige linksbenige speler manifesteert zich steeds meer als een complete speler: hij heeft een schitterende techniek, werkt hard en is niet te beroerd om zijn defensieve taken uit te voeren.