Menu

Koppensnellen RKC-Ajax 2-2

De verrichtingen van Ajax worden in de media nauwlettend gevolgd. Hieronder een kort overzicht van verschenen verhalen naar aanleiding van de wedstrijd RKC-Ajax, die in 2-2 eindigde. Klik rechts op de links naar de kranten voor het complete artikel.

AD: Ajax verder achterop Door Christiaan Ruesink

De wedstrijd tussen RKC en Ajax eindigde gisteren een kwartier voor tijd, toen trainer Co Adriaanse Richard Witschge uit het veld haalde. De smaakmaker verdween. Het duel, dat tot dan toe een opwindend verloop kende, stierf zo een langzame dood. De score bleef, zoals die was toen Witschge werd gewisseld: 2-2.

BN De Stem:Ook Ajax kan niet winnen in Waalwijk Door Henri van der Steen

De competitie is praktisch gespeeld, geen ploeg heeft tot dusverre RKC in Waalwijk kunnen kloppen. Ook Ajax slaagde daar niet in: 2-2. Voor de vijfde keer op rij lukte het derhalve de Amsterdammers niet in te lopen op Feyenoord. Zelfs met vijf spitsen bleef de productie beperkt, zelfs de productie van kansen.

Volkskrant:Ajax loopt bij RKC averij op in race met Feyenoord Door Wybren de Boer

Terwijl zijn elftal naar het einde van de competitie strompelt, blijkt Ajax-trainer Co Adriaanse onverminderd in staat zijn analyses in optimisme te dompelen. Waar de neutrale toeschouwer donderdag een ploeg zag die door RKC ernstig in het nauw werd gedreven, sprak Adriaanse na afloop van een bevredigend optreden. Van een 2-0 achterstand terugkomen stemt in Amsterdam tegenwoordig al tot tevredenheid.

De Telegraaf: Ajax laat kans liggen Door Valentijn Driessen

Op zich leverde het bescheiden RKC een prima prestatie door Ajax met 2-2 te beteugelen. Alleen stond de ontmoeting van gisteren in Waalwijk in een breder perspectief met de nakende verdeling van Europese tickets. Parool: Ajax schiet niet veel op met gelijkspel Door Dick Sintenie

Het is pappen en nathouden met Ajax. De selectie en het spel zijn dermate onevenwichtig dat trainer Adriaanse van het samenstellen van zijn elftal een soort schuifpuzzel heeft gemaakt. De uitkomst is ongewis. Over vier weken zal Ajax ergens tussen de eerste en achtste plaats het seizoen afsluiten.