Menu

Koppensnellen Roda - Ajax (1-1)

De wedstrijd begon een kwartier later, de regen kwam met bakken uit de hemel en de wind waaide koud en dwarrelend door het Parkstad Limburgstadion in Kerkrade waar Roda JC en Ajax elkaar voor de derde keer op rij in evenwicht hielden, 1-1. Wat vond de vaderlandse pers van de vrijdagavondwedstrijd in de Holland Casino Eredivisie?

AD: Ajax houdt het spannend
Door Maarten Wijffels

Op een waterkoude avond in Zuid-Limburg heeft Roda JC de spanning in de eredivisie de komende weken teruggebracht. De ploeg kwam in het Park Stad Limburg Stadion een remise overeen met koploper Ajax (1-1).

Beide ploegen namen op de loodzware grasmat pas na rust enig risico. De wedstrijd kwam een kwartier na de pauze op gang met de enige kans voor Ibrahimovic. De Zweed kreeg de bal van dichtbij niet langs Roda-keeper Kujovic. Uit de corner die volgde, kopte Van der Vaart bijna raak, waarna aan de overkant Edrissa Sonko net naast mikte.

Volkskrant: Puzzelkampioen Koeman verspeelt punten
Paul Onkenhout

Storm en regen geselden gisteravond in Kerkrade twee ploegen die zich hartstochtelijk aan elkaar vastklampten. De levendige slag in Zuid-Limburg werd een allesbehalve prettig intermezzo voor Ajax dat dinsdag in de Arena wordt uitgedaagd door Inter.

Pas na een dubbele wissel van trainer Koeman in de tweede helft kreeg het spel van de landskampioen enige vaart en allure. Zo voorkwam de strateeg dat Ajax de eerste competitienederlaag leed sinds 31 maart toen Vitesse in Arnhem te sterk was.

Dablad de Limburger: Roda boezemt Ajax ontzag in
Ivo Op den Camp

De eerste proeve van bekwaamheid van Roda JC is in een dikke voldoende geëindigd. De hoge klassering van de Limburgers lijkt na het 1-1 gelijkspel niet op toeval gebaseerd. De uitslag was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen en dat is vooral een compliment voor Roda JC, dat wekenlang moest afrekenen met vooroordelen en al die tijd niet gezien werd als een subtopper. Daar is na gisteravond verandering in gekomen.

GPD: Van der Vaart reddende engel

Door Peter van Duyl

Het wordt zo langzamerhand een eentonig verhaal. Als Ajax in de problemen dreigt te komen, richt Rafael van der Vaart zich op en sleept hij zijn ploeg er doorheen. Vrijdagavond tegen Roda JC was het niet anders. Het supertalent, niet eens helemaal fit, had aan één briljante actie genoeg om Ajax voor de eerste nederlaag van het seizoen te behoeden: 1-1.