Menu

Koppensnellen Roda JC - Ajax (1-1)

Voor de dertiende keer in de historie van de wedstrijd Roda-Ajax eindigde het duel in een gelijkspel. Ajax kwam zaterdagavond eerst op een 1-0 achterstand, maar wist in de tweede helft de stand gelijk te trekken. De vertegenwoordigers van de dagbladen vonden er het volgende van.

Telegraaf: Ajax veel te lief

Koeman is er nog niet in geslaagd deze wetenschap bij zijn spelers onder de neus te wrijven op het ogenblik dat een wedstrijd van start gaat. Waar Ajax onder Co Adriaanse altijd furieus uit de startblokken spoot. Tegen mindere goden in de vaderlandse competitie werd een dergelijk offensief meer dan eens beloond met een snelle voorsprong. Alleen lukte het vaak niet zo'n voorsprong over de eindstreep te trekken.

Volkskrant: Koeman zet bij Ajax deur open voor oude krijgers Door Willem Vissers

De problemen die Koeman in Amsterdam aantreft, zijn vergelijkbaar met de sores bij zijn vorige club Vitesse. Hij beschikt over veelal talentvolle spelers die, uitzonderingen daargelaten, uit hetzelfde, fijne hout zijn gesneden. Ze zijn lief voor elkaar, maar ook voor de tegenstander.

AD: Koeman: Ajax te lief Door Eddy van der Ley

Hoewel de eerste officiele evaluatie pas in de winterstop is gepland, nam Koeman in Kerkrade alvast een officieus voorschot. Niet dat hij in zijn tussentijdse analyse alle namen en rugnummers noemde, maar een goed verstaander had aan een half woord genoeg. De van Vitesse overgekomen trainer had zich tegen Roda JC - evenals in de ternauwernood gewonnen bekerwedstrijd tegen RBC - kapot geergerd aan het slappe begin van zijn manschappen.

Trouw: Koeman een veeleisender meester dan Adriaanse door Henk Hoijtink

Ronald Koeman, de nieuwe, nu al geprezen trainer, gaat anders te werk - flexibeler en toegankelijker op het oog. Maar laat niemand zich vergissen, en zeker de spelers van Ajax niet: hij zal zich waarschijnlijk een strengere, veeleisender meester tonen dan zijn voorganger.

Limburgs Dagblad: Ajax frommelt zich naast strijdend Roda

Enthousiasme, inzet, werklust. De tweede helft van het bekerduel tegen Heerenveen vier dagen eerder had duidelijk gemaakt hoe een technische sterkere opponent bestreden moet worden. Een strijdbaar Roda trok zaterdag die lijn door tegen de tegenvallende Amsterdammers die geen enkele uitgespeelde kans kregen en de gelijkmaker dankten aan een frommelgoal. Daarom was de teleurgestelde reactie van Georges Leekens begrijpelijk.

Parool: Koeman zit Ajacieden achter de vodden Door Dick Sintenie

Zoals de voetballer was, zo is de trainer. Ronald Koeman leefde niet op zijn rechterbeen alleen. Als speler was hij de grote regelaar in het veld. Een natuurlijke leider die in hoog aanzien stond bij medespelers en tegenstanders. En als het moest kon hij ook bikkelhard zijn. Precies datgene wat hij nu van zijn spelers eist.