Menu

Koppensnellen Roda JC - Ajax (1-2)

Ajax hervatte de competitie met het inhaalduel tegen Roda JC en won nipt met 1-2. Doelpuntenmakers waren Victor Sikora en Tom Soetaers. Uitgerekend de twee die het zo zwaar te verduren hadden gekregen tijdens de nieuwjaarsreceptie. Reden voor de vaderlandse pers om juist die twee eruit te pikken. Lees hier wat er over het duel werd geschreven.

Het Parool: Dat scheelt weer een paar mokken bij Ajax
door Dick Sintenie

Hoe belangrijk de overwinning (2-1) van Ajax in Kerkrade echt was, zal waarschijnlijk pas blijken in de eindfase van de competitie. Maar dat de zwalkende koploper in de eredivisie zich geen valse start van de tweede competitiehelft kon veroorloven, daarover bestond gisteravond geen misverstand.

Lees meer >>

GPD: Schlemielen veranderen in Ajax-helden
door Peter van Duyl

Ze werden in de Arena maanden verguisd en uitgelachen, beschimpt, bespot en tot leedvermaak van velen afgelopen zondag ook nog te kakken gezet door Freek de Jonge. Maar Victor Sikora en Tom Soetaers haalden gisteren in Kerkrade op ondubbelzinnige wijze hun gram. Het duo maakte het verschil voor Ajax tegen Roda JC: de aanvallers bezorgden de koploper een zwaar bevochten, maar oh zo belangrijke zege: 1-2.

Lees meer>>

AD: Lange neus naar Freek
door Maarten Wijffels

Drie dagen nadat ze flink waren afgezeken in de nieuwjaarstoespraak van Freek de Jonge, grepen twee Ajacieden hun revanche. Tom Soetaers en Victor Sikora bogen gisteravond hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand tegen Roda JC om in een 2-1 zege.

Lees meer >>

Spits: Ajax beëindigt slechte serie met zege op Roda
door Pascal van Wessel

Ajax-trainer Ronald Koeman wond zich eerder deze week enorm op over de nieuwjaarstoespraak van Freek de Jonge. De cabaretier had daarin op hilarische wijze de vloer aangeveegd met de Amsterdamse club. Vooral het aankoopbeleid werd door De Jonge gehekeld. Hij stelde gekscherend dat Ajax louter linksbuitens aantrekt. Het antwoord van de 'linksbuitens' kwam gisteravond. Op bezoek bij Roda JC bezorgden Victor Sikora en Tom Soetaers hun ploeg een even opmerkelijke als gewichtige overwinning: 1-2.

Lees meer >>

Volkskrant: Zoete wraak voor Sikora en Soetaers
door Robèrt Misset

Alleen Ajax-coach Ronald Koeman lachte niet, toen Freek de Jonge in zijn hilarische nieuwjaarsrede het aankoopbeleid van de club op de korrel nam. 'Het magazijn van Ajax wordt geblokkeerd door mokken en sleutelhangers van Sikora en Soetaers', grapte de cabaretier. Wellicht zal de vraag naar die artikelen iets toenemen nu uitgerekend Sikora en Soetaers Ajax gisteravond een moeizame 2-1 zege bij Roda JC bezorgden.

Lees meer>>