Menu

Koppensnellen Rosenborg-Ajax

Ajax keerde met een punt terug naar Amsterdam, na een doelpuntloos duel tegen Rosenborg. Hoewel Ajax de beste kansen had, waren de Norene vooral op het einde nog gevaarlijk. Wat vond de vaderlandse pers van de prestatie van de Ajacieden?

Volkskrant: Gelijkspel blijft voor Ajax zonder desastreuze gevolgen
Door Paul Onkenhout

Ajax dankte het waardevolle punt in Trondheim vooral aan doelman Didulica en de verdedigers Trabelsi, Bergdolmo, Chivu en Van Damme. Het was pas de tweede keer dit seizoen dat Ajax de tegenstander geen doelpunt toestond. Daar tegenover stond dat de ploeg gisteren bravoure miste, aanvallend niets te bieden had en Rosenborg zelden in verlegenheid wist te brengen.

Lees meer >>


Algemeen Dagblad: Ajax volbrengt Noorse missie
Door Maarten Wijffels

Het idee was gisteren dat Mido en Ibrahimovic hun mandekkers uit het centrum zouden weglokken, zodat Wamberto met een snedige actie de ruimte die ontstond kon benutten. Eén keer leverde die opzet bijna een treffer op. Na een kwartier trok Mido een gaatje en besloot de kleinste man op het veld een korte solo met een slap schot in de handen van keeper Arason. Vlak voor rust kreeg ook Mido een mogelijkheid, vlak na rust gevolgd door Ibrahimovic, maar beiden vonden eveneens Arason op hun weg. Voor de rest vielen Wamberto, Mido en Ibrahimovic niet op. Zoals niemand individueel uitblonk of verzaakte bij Ajax. Het collectief boekte het resultaat en dat moet voor Koeman een geruststellende gedachte zijn in een tijd waarin hij elke wedstrijd wel een paar dragende spelers mist.

Lees meer >>

Telegraaf: Gelijkspel met bijsmaak

De pijn aan de ribben viel te verdragen. Alleen vlak voor rust streek Chivu even met een van pijn vertrokken gezicht over z'n borstkas toen hij zelf een bodycheck uitdeelde aan spits Azar Karadas. En in de 90e minuut toen hij een bal voor het hoofd van dezelfde speler wegkopte. De Noren zochten de vrije verdediger trouwens niet op om hem op z'n zwakke plek te pakken. Die sportiviteit spreidden ze ook al voor de aanhang tentoon toen oud-speler en huidig Ajacied André Bergdolmo bij het oplepelen van de opstelling werd toegejuicht. Even iets anders dan in Nederland, waar iemand na een transfer gelijk als een verrader wordt aangemerkt. Bij Rosenborg BK zijn ze er trots op een speler te hebben opgeleid voor het in hun ogen nog altijd grote Ajax.

Lees meer >>