Menu

Koppensnellen sc Heerenveen - Ajax (2-1)

Ajax verloor het duel tegen sc Heerenveen. Na een 0-1 voorsprong door Angelos Charisteas ging het mis. De thuisploeg kwam terug en zegevierde in de slotminuten, 2-1. Wat de vaderlandse pers schreef over deze wedstrijd lees je hier in een overzicht.

Telegraaf: Ajax kan wel janken
door Sieb Oostindie

De entree van Danny Blind bij Ajax gaat niet over rozen. Na de dreun (0-4) tegen PSV volgde in Friesland de tweede nederlaag onder zijn bewind. SC Heerenveen, traditioneel een moeilijke tegenstander voor de Amsterdammers in het Haagje, wisselde een serie van vier thuisnederlagen op rij af met een late 2-1 zege. De Friezen, die uit bij Ajax ook al met 1-3 wonnen, blijven daarmee in de race voor UEFACup- voetbal, terwijl de tweede plaats voor Ajax met de dag meer op een grote illusie gaat lijken.

Lees meer >>

AD: Renovatie Ajax kost volgens Blind tijd
door Sjoerd Mossou

Danny Blind zei het tussen neus en lippen, maar hij raakte wél de essentie van wat er mis is met het tobbende Ajax. ,,Ajax hobbelt al veel te lang van weekeind naar weekeind'', aldus de trainer kort na de 2-1 nederlaag tegen SC Heerenveen.

Feitelijk stelde Blind: Ajax is te lang blijven bouwen aan een toren, zonder naar de wankele fundering te kijken. ,,Ik weiger uitsluitend naar het resultaat te kijken'', aldus de coach. ,,Ik wil een bepaalde weg inslaan. Werken volgens een bepaalde visie. Maar dat kost tijd. En punten.''

Lees meer >>

GPD: Ajax speelt de tweede viool
door André Hoogeboom

Op acht wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Danny Blind het opgegeven. Een plaats in de voorronde van de Champions League acht de nieuwe trainer van Ajax na de 2 - 1 nederlaag tegen Heerenveen niet meer haalbaar.
Hij richt zich nu op een plaats in de UEFA Cup. Al was het alleen maar om de druk weg te halen bij zijn ploeg en zich te kunnen richten op volgend seizoen.

Lees meer >>

Volkskrant: Heerenveen pijnigt steriel en verward Ajax
door Poul Annema

De stropdas is bij Ajax met de komst van Danny Blind verdwenen en daarmee ook het misplaatste gevoel voor grandeur en superieur gedrag. Het cijfer 1 op de door spelers en technische staf gedragen dassen moest tot voor enkele weken de allure van de landskampioen en de toon van zijn nieuwe ambities verbeelden.

Lees meer >>

Spits: Grafstemming onder Ajacieden
door Sander Schomaker

De leiding van Ajax wilde vorige maand, na het opstappen van Ronald Koeman, perse dat Blind per direct de nieuwe trainer van de club zou worden en niet pas aan het begin van volgend seizoen, zoals Blind zelf wilde. En dat terwijl het interim-duo Krol-Bruins Slot, dat de taken van Koeman had overgenomen, drie wedstrijden op rij gewonnen had. Blind kon zo kostbare tijd winnen en het team sneller naar zijn hand zetten, was de gedachte achter het snel benoemen van Blind.

Maar na de tweede nederlaag op rij en twee loodzware duels (AZ thuis, Feyenoord uit) voor de deur, is dat misschien toch niet zo'n verstandig besluit geweest. Want hoeveel nederlagen kan een Ajax-coach, ook al treft hem geen enkele blaam, lijden, zonder zijn geloofwaardigheid kwijt te raken?

Lees meer >>

Parool:Ajax beperkt ambitie weer
door Jop van Kempen

De hervorming die Danny Blind bij Ajax wil doorvoeren kost tijd en punten. Na de 4-0 nederlaag tegen PSV verloor Ajax met 2-1 bij SC Heerenveen. Feyenoord won met 4-2 van AZ en deelt nu de derde plaats met de Amsterdammers.

Lees meer >>