Menu

Koppensnellen SC Heerenveen - Ajax (4-1)

Vooral omdat Ajax woensdagavond in Heerenveen een slechte tweede helft speelde, bleven de drie punten achter in Friesland. Ajax werd met liefst 4-1 verslagen. Daardoor verzuimde de koploper de afstand met PSV te vergroten tot negen punten. Wat de schrijvende pers van het debâcle vond, lees je hieronder.

Parool: Ajax krijgt pak slaag
Door Dick Sintenie

In de laatste twintig minuten werd Ajax vernederd door Heerenveen, dat de bal soepel rond liet gaan en zich legio scoringskansen verwierf. Een intikkertje van Väyrynen (3-0) en een prachtige volley van Jesper Hakansson (4-0) maakten de Amsterdamse afgang compleet. 'Zij krijgen voetballes', zong het thuispubkliek. 'Wij krijgen voetballes', haakten de meegereisde supporters van Ajax in.

Lees meer >>

Volkskrant: Heerenveen legt Ajax over de knie
Door Willem Vissers

Ajax dacht blijkbaar dat het kon winnen op zijn naam. Praatjes, protestjes, gebaartjes, die beheersen de spelers tot in perfectie, maar bij de minste of geringste tegenslag laten ze zich bijna letterlijk uit het veld slaan. De ploeg die Ajax fel durft aan te pakken en lef toont, heeft een gerede kans tegen de fletse, fysiek magere topclub uit Amsterdam. En zondag wacht al weer zo'n type ploeg Ajax op: FC Utrecht.

Lees meer >>

Telegraaf: Heerenveen vernedert Ajax

Dat doelpunt leek alle vertrouwen uit het team van Koeman te zuigen. Stekelenburg zal zich in het doel van Ajax knap ongelukkig hebben gevoeld. Zijn verdediging kreeg totaal geen vat op het aanvalsspel van de Friezen. Bij tijd en wijlen werd de lijstaanvoerder van de eredivisie totaal overklast. Uiteindelijk maakten alleen Väyrynen en Hakansson nog twee doelpunten en brachten daarmee de stand op 4-0. De eindstand werd uiteindelijk 4-1, omdat verdediger Hansson vlak voor tijd nog een eigen doelpunt maakte.

Lees meer >>

AD: Heerenveen vernedert Ajax
Door Chris van Nijnatten

Ajax kwam onherkenbaar na de eerste drie kwartier uit de kleedkamer. En waar was dat voor nodig geweest? De plotselinge sneeuw? De kou? De veilig lijkende voorsprong op PSV? Van dat ene doelpuntje voor rust?

Heerenveen scoorde trouwens wél op het moment dat een aarzelende sneeuwbui tijdelijk ernstige vormen aannam. In een scrimmage pal voor rust kreeg Väyrynen plotseling de bal voor zijn voeten. De 22-jarige Finse international was niet eens goed in balans, waardoor zijn schot met rechts aanvankelijk tegen de paal ging, maar uiteindelijk toch achter Stekelenburg belandde.

Lees meer >>

GPD: Heerenveen geeft Ajax voetballes
Door André Hoogeboom

Maar nadat Heerenveen de schroom van zich afschudde en vooral Väyrynen veel actiever werd op het middenveld, raakte Ajax de regie volkomen kwijt. Op alle delen van het veld was Heerenveen beter. De ploeg won de meeste, zo niet alle, persoonlijke duels, speelde met het hart en was fysiek sterker dan de Amsterdammers. Na de 2-0, uitgerekend van ex-Ajacied Richard Knopper, was het spel gespeeld. Ajax ging achterin een-op-een spelen en werd kwetsbaar voor slimme Finse steekpassjes. De score had veel hoger op kunnen lopen, als met name Selakovic scherper was geweest.

Lees meer >>