Menu

Koppensnellen SC Heerenveen - Ajax

Machlas geeft visitekaartje af

De derde nieuweling heette gisteravond Nikos Machlas. De Griek kwam ruim een half jaar niet meer in actie en kwam via anderhalve wedstrijd in het tweede team terug in de zwalkende hoofdmacht van Adriaanse, die gisteravond voor de verandering ook nog eens flink door de mixer was gehaald.

De Telegraaf

Machlas helpt Ajax bijna aan zege

Heerenveen - Als was hij een Verlosser, net als ooit Johan Cruijff. Zo smeekte Ajax' achterban al weken om het herstel van Nikos Machlas. Gisteren was de van een zware knieblessure herstelde Griek er dan eindelijk weer bij. Tegen Heerenveen bleek hij met twee treffers bijna goed voor de eerste uitoverwinning van Ajax sedert 28 november van het vorig jaar. Maar verder dan 2-2 kwamen de Amsterdammers uiteindelijk niet.

Algemeen Dagblad

Droomrentree Machlas leidt niet tot zege Ajax

Door: Anton Lippold

HEERENVEEN (ANP) - Op 26 maart liep hij tegen NEC een ernstige knieblessure op. Ruim een halfjaar later beleefde Nikos Machlas in het Abe Lenstra-stadion een droomrentree. De Griekse spits maakte tegen Heerenveen twee schone doelpunten. Genoeg voor de overwinning was het niet (2-2), maar dat zou ook onverdiend zijn geweest gezien de dramatische eerste helft.

ANP

Ajax dankt aan Machlas gelijkspel in Heerenveen

De rentree van Machlas ging door de twee doelpunten gepaard met een mate van euforie die paste bij de hoge verwachtingen van de aanhangers. Adriaanse trachtte de afgelopen weken het optimisme te temperen. De crisismanager refereerde fijntjes aan de fluitconcerten waarmee het Amsterdamse publiek het spel van de aanvaller vorig seizoen begeleidde. Als bevrijder werd Machlas gisteren desondanks door de fans binnengehaald.

Volkskrant

'Wonderbaarlijk' herstel Lurling verrast velen

HEERENVEEN-Gisternacht om twee uur kwam Anthony Lurling thuis van een avondje-uit in Groningen. Spelen tegen Ajax was toch onmogelijk, dacht de aanvaller van SC Heerenveen. Terwijl hij een gat in de dag sliep, wist zelfs bondscoach Louis van Gaal te melden dat Lurling geblesseerd was en mede daarom niet geselecteerd was voor Oranje. Gisteravond speelde Anthony Lurling vijf kwartier tegen Ajax. Ra, ra, hoe kan dat?

Leeuwarder Courant