Menu

Koppensnellen Twente - Ajax (1-2)

Een spectaculaire wedstrijd werd het niet, maar Ajax maakte geen fouten tegen Twente. Met een 2-1 overwinning stelden de Amsterdammers zich zo goed als zeker veilig voor de tweede plaats in de competitie. Mede door het gelijkspel van Feyenoord, dat wel. Wat de aanwezige schrijvende pers vond van de wedstrijd lees je hieronder.

GPD: Ajax koestert een mooie troostprijs
Door André Hoogeboom

De opluchting in Enschede was groot, de vreugde ingetogen. Een tweede plaats was dit seizoen nu eenmaal het maximaal haalbare, na twee nederlagen tegen PSV, die uitgerekend tot stand kwamen rond de beide duels met AS Roma. Veerkrachtig hebben de Amsterdammers die teleurstellingen verwerkt. ,,Het karakter en de teamgeest hebben ons gebracht waar we horen te zijn``, sprak de trainer vol ontzag over zijn jonge ploeg.

Lees meer >>


Telegraaf: Ajax vrijwel zeker van Champions League

Op bezoek bij FC Twente werd Ajax pijnlijk met het gebrek aan centrumaanvallers geconfronteerd. Bij afwezigheid van de geschorste Ibrahimovic en de wederom geblesseerde Litmanen begon Van der Vaart als centrumspits. De topschutter van Ajax kwam nauwelijks los van zijn bewaker Grujic. Hij miste voor rust wel, net als de tegenvallende Sikora en De Jong, een goede kans op de openingstreffer.

Lees meer >>


vi.nl: 'Ajax verovert tweede plaats in Enschede'

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Ajax had de bal maar slaagde er niet al te vaak in echt gevaarlijk te worden. Twente gooide alles op de counter. Bij een van die uitvallen ontsnapte Ajax toen Simon Cziommer op aangeven van weer Cairo net naast mikte.

Lees meer >>