Menu

Koppensnellen Utrecht - Ajax (1-0)

Voor de vierde keer achter elkaar is het Ajax niet gelukt punten te winnen in de Galgenwaard in Utrecht. Via een doelpunt van Kuyt bleven de drie punten in de Domstad. Desondanks was Koeman niet ontevreden. Het enige puntje van kritiek was dat de Ajacieden niet hadden kunnen scoren, vond de trainer. Wat de aanwezige schrijvende pers van het duel vond, lees je hieronder.

GPD: Affaire Mido laat zijn sporen na
Door André Hoogeboom

Ajax kreeg kansen voldoende om Utrecht dit keer achter zich te laten. Maar doelman Ponk, op het laatste moment opgeroepen als invaller voor de zieke Wapenaar, keerde inzetten van Sneijder - drie (!) keer - en Ibrahimovic. Bovendien miste Van der Meyde nog een dot van een kans, nadat hij Ponk al had uitgespeeld. De bal werd van de lijn gehaald door Zwaanswijk. Kansen kreeg Ajax genoeg. Meer dan Utrecht, al moest Trabelsi in de eerste helft wel een inzet van Schut op de lijn keren.

Lees meer >>


Utrechts Nieuwsblad: FC Utrecht ziet Ajax graag in Galgenwaard
Door Robert Jan van der Horst

Ajax stelde er wel iets tegenover. Maar de titelkandidaat struikelde óf over Ponk óf het eigen onvermogen. Andy van der Meyde slaagde erin Ponk wel te passeren, maar toen had Patrick Zwaanswijk het gapende gat in de doelmond gedicht. Ook Steven Pienaar ondervond geen hinder van Ponk, maar nu was Tom van Mol alert.

Lees meer >>


Viplanet.nl: FC Utrecht is Ajax weer de baas

FC Utrecht was voetballend de mindere in Nieuw Galgenwaard. De Utrechters hadden dan wel sinds 31 augustus 1997 niet meer van Ajax verloren (destijds werd het 1-7 voor de Amsterdammers) en zelfs de laatste drie duels gewonnen, maar de Ajacieden hadden de wedstrijd grotendeels onder controle. Utrecht moest het hebben van de lange bal en vooral van spelhervattingen, waarbij de grote en sterke luchtmacht in de Amsterdamse zestien voor gevaar kon zorgen.

Lees meer >>

Parool: Ajax vergeet te winnen in Utrecht

Jop van Kempen

In een stadion waar een loeiende sirene de opgefokte sfeer passend begeleidde, verloor Ajax met 1-0 van FC Utrecht. Het zicht op het kampioenschap is met zeven punten achterstand op PSV danig vertroebeld. De affaire rond Mido eiste gisteren al zijn tol, want Koeman had hem graag willen inbrengen. ''Maar in principe heeft Mido te weinig tijd om zijn fouten nog vóór de wedstrijd tegen Arsenal goed te maken.''

Lees meer >>