Menu

Koppensnellen Valencia - Ajax

Ajax heeft een opmerkelijke prestatie geleverd in Spanje. Daar waar bijna niemand uitging van een succesje pakten de Amsterdammers toch een punt in Valencia. Wat vonden de aanwezige 'heren media' van dit spannende duel?

Algemeen Dagblad: Miraculeuze ontknoping
Door Maarten Wijffels

Met een zege had Ajax gekregen wat het op basis van het wedstrijdverloop geen moment verdiende. Nooit kon de regerend kampioen van Nederland ook maar enigszins aanhaken bij het niveau van de titelhouder van Spanje, die echter de meest prachtige mogelijkheden verknoeide.

Lees meer >>


Volkskrant: Ook het geluk van Ajax kent zijn grenzen
Door Willem Vissers

Ajax was in de eerste ronde de ploeg met de meeste gele kaarten van alle 32 clubs en dat is geen toeval. Misschien is het wel dé manier om te overleven in Europa, maar in feite is Ajax in Europese duels buiten de Arena een pure counterploeg geworden: het is nog net geen catenaccio. Bovendien leunt de ploeg op kunst- en vliegwerk. Net als onlangs in Lyon blonk de doelman uit. Ook dat is bij Ajax wel eens anders.

Lees meer >>


Parool: Ajax kaapt kostbaar punt weg in hel van Mestalla
Door Dick Sintenie

In de tweede ronde van de Champions League zijn de jongens van de mannen gescheiden, maar Ajax is een groentje in het elitaire gezelschap en de puberteit nog maar nauwelijks ontgroeid. Inter en Olympique Lyon waren cols van de eerste categorie, die Ajax puffend en steunend beklom, maar er bestaat ook nog zoiets als een buitencategorie. Ajax kwam in Valencia met het snot om de neus over de streep, nog net binnen de tijd.

Lees meer >>